Rabarbersnitter

Det skal du bruge:

Rabarbersyltetøj
200 g rabarber
100 g Dansukker Sukker
1/2 stang vanilje

Mørdej
150 g mel
40 g mandler
70 g Dansukker Flormelis
1 nip salt
100 g smør, koldt
1 æggeblomme

Rød glasur
200 g Dansukker Flormelis
Vand
Rød pastafarve

Hvid glasur
50 g Dansukker Flormelis
Vand

Sådan gør du:

Rabarbersyltetøj
Skær rabarberne i tynde skiver og kom dem i en gryde sammen med sukker. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom både korn og stang ned til rabarberne. Bring i kog, og lad det simre i ca. 5 minutter, til rabarberne er godt bløde, og syltetøjet begynder at tykne. Lad det køle helt af.

Mørdej
Kom mel, mandelmel, flormelis og salt i en røremaskine. Skær smør i små tern, og kom det i røremaskinen. Rør indtil det ligner revet parmesan. Saml hurtigt dejen med æggeblommen til en kugle. Dæk dejen til, og lad den hvile på køl i 30 minutter. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir til et firkantet areal på ca. 24 cm x 38 cm. Del dejen over i to lige store stykker på 12 cm x 38 cm. Lad dejen hvile på køl. Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Kom det ene dejstykke over på en bageplade beklædt med bagepapir. Fordel rabarbersyltetøj på dejstykket. Prik overfladen af det andet dejstykke med en gaffel, og læg dejstykket ovenpå rabarbersyltetøjet. Bag i ovnen i ca. 20 minutter, til overfladen er fint gylden. Lad kagen køle helt af.

Pynt
Rør flormelis, lidt vand og en anelse pastafarve sammen i en skål til en fin rød glasur og fordel den på kagen. Lad glasuren sætte sig. Skær evt. kanterne af kagen og skær derefter ud i 10 snitter. Rør den hvide glasur sammen af flormelis og lidt vand i en skål. Lav en kornet af bagepapir og kom glasuren i. Klip et lille hul, så glasuren kan komme ud og pynt hver snitte med et Dannebrogskryds.

Opskriften er udlånt af Dansukker