
Det skal du bruge til den lækre chokoladekage:
200 g smør
200 g mørk chokolade
200 g Dansukker Brun Farin
5 æg
1 spsk. mandelmel
Vaniljeflødeskum
4,5 dl piskefløde
70 g Dansukker Flormelis
Korn af 1 vaniljestang
Pynt
2-3 bakker friske hindbær
20 g usaltede pistacier
Myntekviste
Sådan gør du:
Chokoladekage
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede chokolade. Rør rundt, indtil chokoladen er smeltet. Tag gryden af varmen, og rør brun farin i. Køl lidt af og pisk i mellemtiden æggene let sammen i en skål. Tilsæt æggene lidt ad gangen til chokoladeblandingen. Vend til sidst mandelmel i. Bag kagen i en bradepande (størrelse ca. 32 cm x 24 cm) beklædt med bagepapir i ca. 20 minutter. Kagen skal føles lidt ubagt, den sætter sig på køl, og den skal helst bages en dag i forvejen. Opbevar den på køl indtil servering.
Vaniljeflødeskum
Pisk fløde, flormelis og vaniljekorn til flødeskum i en skål.
Pynt
Fordel et lag af vaniljeflødeskummet på kagen og kom resten i en sprøjtepose med en stor rund tylle. Placér hindbærrene på kagen i felter som et Dannebrogsflag. Sprøjt resten af vaniljeflødeskummet ud som store runde toppe mellem firkanterne. Hak pistacierne fint og drys i kanten af kagen sammen med friske mynteblade. Servér straks eller stil på køl indtil servering.
Opskriften er udlånt af Dansukker