(arbejdstid: 30 min)

Ingredienser til 4 personer
1 pakke hakket grisekød 8-12%
1 tsk. paprika
1 spsk. sambal oelek
1 æg
1 fed hvidløg
1 dl hakket mynte
1 dl hakket basilikum
½ tsk. salt
Friskkværnet sort peber
½ vandmelon
½ kinaradise
1 spsk. græskarkerner
1 spsk. solsikkekerner
1 spsk. hørfrø
1 frisk mozzarella
½ dl frisk basilikum
½ dl frisk mynte
1 spsk. olivenolie
1 citron
Sådan gør du:
Bland det hakkede grisekød sammen med paprikapulver, sambal oelek, æg, et presset fed hvidløg, hakket mynte, hakket basilikum, salt og friskkværnet sort peber. Kom kødet på spyd og grill det i ca. 15 minutter, indtil de er gennemstegt (hvis du bruger træspyd, så er det en god idé at lægge dem i vand i ca. 60 minutter, inden du skal grille).
Skær vandmelon i små skiver. Kom på en varm grill og grill ca. 1-2 min minutter eller indtil de har fine gyldne grill-striber. Skær kinaradiser i helt tynde skiver. Rist græskarkerner, solsikkekerner og hørfrø på en varm pande, indtil de er gyldenbrune.
Servér grillspyddene sammen med grillet vandmelon, kinaradiser og frisk mozzarella.
Dryp en god olivenolien og citronsaft på ”salaten” og drys med basilikum, mynte og ristede kerner. Smag til med friskkværnet sort peber og flagesalt.
Servér gerne sammen med lune flutes.
Opskriften er udlånt af Danish Crown