Vagabondens livret

Opskrift på Vagabondens livret

(arbejdstid: 30 min)

Det skal du bruge til til 4 personer

400 g hakket grisekød 8-12% fedt

½ dl smuldret brød eller rasp

1 tsk. oregano

1 tsk. salt

¼ dl soltørret tomatpure

Lidt hakket persille

Peber

1 dl hakkede tomater med krydderurter

1½ dl bouillon

¼ dl soltørret tomatpure

2 gulerødder i små tern

2 stilke fintsnittet bladselleri

Frisk basilikum

Revet mozzarella

Salt & peber

Tilbehør

Spaghetti eller anden pasta

Sådan gør du:

Lav kødbollerne ved at røre en fars sammen af svinekød, smuldret brød, oregano, salt, peber og soltørret tomatpuré. Form farsen til små kødboller ca. 28 stk. og læg dem på en bageplade med bagepapir. Steg kødbollerne 12 min ved 225 grader.

Kom tomater, bouillon, soltørret tomatpuré, gulerødder og bladselleri i en gryde og lad det småsimre 15 min. til grøntsagerne er godt møre. Saucen kan evt. blendes med en stavblender. Kom kødbollerne i saucen og lad den simre 5 min.

Smag til med salt og peber og kom saucen over friskkogt spaghetti. Drys evt. med frisk basilikum samt revet mozzarella og servér straks.

TIP:

Lad evt. børnene lave farsen, forme kødbollerne og skære grøntsagerne

Opskriften er udlånt af Danish Crown