
(arbejdstid: 30 min)
Det skal du bruge til til 4 personer
400 g hakket grisekød 8-12% fedt
½ dl smuldret brød eller rasp
1 tsk. oregano
1 tsk. salt
¼ dl soltørret tomatpure
Lidt hakket persille
Peber
1 dl hakkede tomater med krydderurter
1½ dl bouillon
¼ dl soltørret tomatpure
2 gulerødder i små tern
2 stilke fintsnittet bladselleri
Frisk basilikum
Revet mozzarella
Salt & peber
Tilbehør
Spaghetti eller anden pasta
Sådan gør du:
Lav kødbollerne ved at røre en fars sammen af svinekød, smuldret brød, oregano, salt, peber og soltørret tomatpuré. Form farsen til små kødboller ca. 28 stk. og læg dem på en bageplade med bagepapir. Steg kødbollerne 12 min ved 225 grader.
Kom tomater, bouillon, soltørret tomatpuré, gulerødder og bladselleri i en gryde og lad det småsimre 15 min. til grøntsagerne er godt møre. Saucen kan evt. blendes med en stavblender. Kom kødbollerne i saucen og lad den simre 5 min.
Smag til med salt og peber og kom saucen over friskkogt spaghetti. Drys evt. med frisk basilikum samt revet mozzarella og servér straks.
TIP:
Lad evt. børnene lave farsen, forme kødbollerne og skære grøntsagerne
Opskriften er udlånt af Danish Crown