7/7 ordning og kræsne børn

Modelfoto

Min søn på 7 er kræsen, og herhjemme får han ikke lov til at være kræsen. Problemet er at hans far og jeg har 7/7 ordning så han er kun hos mig hver anden uge.

Hjemme ved hans far er der meget løsere regler end hjemme ved mig og jeg bliver tit frustreret over at han kommer hjem fra hans far og jeg føler at jeg skal til at opdrage forfra.

Hvordan snakker jeg med hans far om hans kræsenhed?


Kære mor

Mange deleforældre oplever, at de to hjems forskellige tilgange og opdragelsesstile konflikter, nøjagtigt som du beskriver. Vi må huske, at der er flere måder at gøre tingene på, og det vigtigste er, at barnet trives. Inden du tager snakken med hans far, må du derfor overveje, hvor stort et problem jeres søns kræsenhed er, og om det er værd potentielt at skabe en konflikt omkring? Tænk særligt over, hvorfor kræsenhed er et problem, og hvad problemet ved farens løsere regler er. På den måde er du bedst forberedt til jeres snak.

Som deleforældre er det vigtigt at have en nogenlunde ens tilgang til børneopdragelsen, så barnet ikke bliver dødforvirret over at have to hjem. Tag derfor en snak, hvor I finder ud af, hvad der er bedst for jeres søn – ikke for dig som mor, eller ham som far. Måske er det hverken ’ikke at få lov at være kræsen’ eller at lade ham styre madindtaget helt selv – måske er det en mellemvej. Kom gerne med helt konkrete forslag til hans far, såsom: ”Kan vi lave en aftale om, at han altid skal smage på maden hjemme hos dig også? Så skal jeg nemlig ikke diskutere med ham om, hvorfor han altid skal smage på maden hjemme hos mig”. Start eventuelt med små skridt som dette og byg på løbende, så din søns far også får tid til at vænne sig til det. Vores hjem er vores privatsfære, og den kan ingen bestemme over. Derfor er det vigtigt, at hans far er overbevist og med på idéen – ellers vil der ikke ske ændringer.

Held og lykke med snakken.

Kærligst, Annemette   

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments