Pages Navigation Menu

Yakitorikylling

Yakitorikylling

Til 4 personer

Yakitori kyllingeboller:

10 træspyd

500g. kyllingefars

1 tsk. Santa Maria Rock Salt

Skallen fra en ½ citron.

0,5 tsk. Santa Maria Sort Peber

2 finthakkede forårsløg

2 spsk. rasp

Yakitori Kyllingfilet:

15 træspyd

800g. kyllingefilet

Tare sauce:

3 spsk. Santa Maria Rice Vinegar

3 spsk. Santa Maria Tamari Dark Soy

3 spsk. sukker

3 spsk. vand

2 tsk. Santa Maria Ginger Paste

Dressing

1 tsk. Santa Maria Chili Flakes EKO

1 spsk. Soya (prøv fx Santa Maria Tamari Dark Soy)

1 spsk. Santa Maria Rice Vinegar

2 spsk. rapsolie

2 tsk. Santa Maria Japanese Wasabi & Sesame krydderi

En smule citronsaft

Salat:

70g. blandede salater

1 purløg, brug det hvide og skær det i tynde strimler på langs

½ agurk, skrælles og skæres i grove stykker

Dyppesauce:

1 dl. mayonnaise

2 tsk. Santa Maria Japanese Wasabi & Sesame krydderi

Tilberedning:

Læg spyddene i blød. Bland ingredienserne til kyllingebollerne i en skål, og form en kødbolle rundt om hvert spyd.

Skær hver kyllingefilet i 6 stykker og sæt dem på de resterende spyd. Brug et stykke kød pr. spyd.

Bland alle ingredienserne til Tare saucen i en lille kasserolle og kog saucen op til der kun er 1 dl. tilbage.

Bland ingredienserne til dressingen i en skål, som du senere kan blande i salaten af agurk, purløg og salat.

Bland mayonnaise, Wasabi & Sesame krydderiet (dyppe sauce) i en lille skål.

Pensl alle spyddene med olie og grill dem på meget høj varme. Når spyddene er ved at være klar, skal du pensle dem med Tara Saucen, for så at give dem det sidste varme. Læg dem derefter på et serveringsfad, klar til servering.

Bland dressingen i salaten og server spyddene med dyppe saucen.