Pages Navigation Menu

Vinterferie under lune himmelstrøg

Vinterferie under lune himmelstrøg

(annonce) Sol, strandliv og total afslapning. Det er, hvad man får for alle pengene på en skøn øgruppe ud for Afrikas vestkyst.

Af Henriette Rosenthal Muld

Der findes flere dejlige rejsemål, når familiens vinterferie skal planlægges, og mange er tilbøjelige til at vælge en tur til Thailand eller de Kanariske øer. Det er gode sikre valg, men ærlig talt er det også forfriskende med lidt nye oplevelser og uprøvede destinationer. Hvis det er badeferie i solens tegn, der står øverst på ønskesedlen, og I har lyst til en totalt afslappet familieferie på et relativt nyligt opdaget feriemål, så kig nærmere på Kap Verde. En solbeskinnet øgruppe som ligger ca. 500 km. fra Senegal på Afrikas vestkyst. Her skinner solen 350 dage om året, og regntøj behøver I ikke at bekymre jer om, for regn er en sjælden gæst på disse kanter. Temperaturen er generelt lidt højere end, på de for mange så velkendte, Kanariske øer og så blæser der som regel en svalende vind. Det helt perfekte klima for os vinterkolde danskere, der savner sol og varme i de kolde regnfulde måneder.

Det er øen Sal, som Spies har fået øje på, og som nu er kommet med på spisesedlen over dejlige vinterferierejsemål – og så er den særdeles velegnet for børnefamilier, med strande så langt øjet rækker. Turen til det solbeskinnede ferierejsemål foregår i Nordens største, komfortable langdistancefly fra Thomas Cook Airlines, hvor der er videounderholdning i alle sæder med masser af underholdning til både børn og voksne.

Familievenlige hoteller nær Santa Maria

Santa Maria på øen Sal er Kap Verdes mest udviklede ferierejsemål, og det er også her man finder to af Spies skønne, familievenlige hoteller.

Meliá Tortuga Beach ligger direkte ned til stranden i rolige omgivelser. Man kan vælge at bo i dejlige, rummelige værelser eller i lækre lejligheder med privat pool.

De lækre omgivelser er børnevenlige, og der da også lagt op til mange timers leg i børnepoolen. Børnene har også rig mulighed for at møde nye venner og lave sjove aktiviteter i deres helt egen børneklub på hotellet.

I pool-området arrangeres der aktiviteter for hele familien i dagtimerne, men man er også mere end velkommen til bare at slappe af og nyde livet fra en af liggestolene i området.

Hvis man er en af dem, der holder af at holde sin gode form ved lige, findes der et veludstyret motionsrum på hotellet. Andre foretrækker at blive forkælet i hotellets førsteklasses spaafdeling, og så udelukker det ene jo heldigvis ikke det andet.

Når sulten melder sig, spiser man godt i de forskellige restauranter, og eftersom All Inclusive indgår i rejsens pris, bliver det ikke nemmere – noget som særligt børnefamilier sætter pris på. Så er man nemlig fri for at tænke mad og drikke ind i sit feriebudget, og det gør det dejligt nemt, at lægge et feriebudget der rent faktisk holder.

Meliá Dunas Beach Resort er et stort All Inclusive-hotel med værelser, der passer til både større familier og mindre selskaber. Også her finder man alle de faciliteter, som en børnefamilie kan drømme i forhold til en vellykket familieferie. Ved hotellet ligger der en lille boulevard, hvor man kan gå en tur, kigge lidt på sagerne i småbutikkerne eller nyde en forfriskning i barerne og på caféen. Hvis man holder sin ferie på Meliá Dunas Beach, er man velkommen til frit at benytte faciliteterne og aktiviteterne på hoteldelen Sol Dunas, som ligger lige ved siden af. Her er der bl.a. flere pools og internationale børneklubber.

Hvis I har lyst til at kigge nærmere på Santa Maria, er det nemt at tage en taxi eller køre med hotellets bus.

Daseliv på stranden

Strandene omkring Santa Maria findes så langt øjet rækker langs hele sydkysten. Særligt når man rejser med børn, er det nyttigt at vide at, jo tætter man befinder sig på byen, desto roligere er vandet. Selv om det er skønt at bade og lege i hotellernes fine børnepool-områder, er der også rigtig god plads til leg og sjov på strandene. De er så store og brede, at der er masser af plads til at bygge sandslotte med børnene, uden at forstyrre dem der nyder daselivet i en solseng.

For dem der trænger til en tur på eller i vandet, er der rig mulighed for at kite- eller windsurfe eller at snorkle i det klare blågrønne havvand ─ og hvem ved, måske er du heldig, at få nogle af de små havskildpadder, der udklækkes i vinterperioden, at se.

 

 

Følg os på Facebook og Instagram