Pages Navigation Menu

Urte-farsbrød og rodfrugter

Urte-farsbrød og rodfrugter

personer: 4

Krydderiblanding

1 tsk. rosmarin

1 tsk. timian

1 tsk. basilikum

1 tsk. knuste laurbærblade

 

Farsbrød

225 g SMAGFULD hakket skinkekød 3-7%

200 g SMAGFULD hakket oksekød 3-7%

2 fed knuste hvidløg

2 tsk. krydderiblanding

½ dl rasp

1 æg

1 tsk. fint salt

Peber

50 g tyndskåret spegeskinke – uden fedtkant

Rodfrugter

Persillerod Gulerod Rødbede (i alt 1 kg skrællede)

600 g skrællede kartofler

1 spsk. olivenolie

2 fed knuste hvidløg

2 tsk. krydderiblanding

1 tsk. fint salt

Peber

Tilberedning

Farsbrød

Rør kødet med krydderiblanding, hvidløg, 1 tsk. fint salt, peber, æg og rasp og form farsen til et brød. Pak det ind i spegeskinke, læg det i et ovnfast fad og bag det i ovnen i 35 min. ved 200°.

Rodfrugter

Skær rodfrugter og kartofler i kvarte. Kom dem i en plastpose og tilsæt olie, hvidløg, 1 tsk. fint salt, peber og krydderier. Luk posen og ryst til krydderblandingen er godt fordelt. Kom rodfrugterne på en bageplade og bag dem i ovnen samtidig med farsbrødet i ca. 30 min.

Tip I stedet for ovennævnte rodfrugter kan andre rodfrugter som f.eks. selleri og pastinakker bruges. Alternativ kan der bruges frosne rodfrugter