Pages Navigation Menu

Traktorkage

Traktorkage

10 stykker

Ingredienser

Kage

2 dl kakao

5 dl mælk

3 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker

250 g smør eller margarine

3 dl Dansukker Sukker

4 æg

7 dl hvedemel

2 spsk. Dansukker Vaniljesukker Fairtrade

3 tsk. bagepulver

Fyld

400 g Philadelphia smøreost naturel light

3 dl Dansukker Flormelis

1 spsk. Dansukker Vaniljesukker Fairtrade

Pynt

1 rulle grøn marcipan (Odense)

150 g mandelmasse

1 dl Dansukker Flormelis

gul og sort frugtfarve

50 g mørk chokolade

Læg bagepapir i en bradepande. Smør papiret, og drys med rasp.

Rør kakao, mælk og sukker sammen i en kasserolle, og lad det koge op. Lad det køle af. Rør fedtstof og sukker let og luftigt. Tilsæt æg, et ad gangen. Bland hvedemel, vaniljesukker og bagepulver, og vend denne blanding ned i massen sammen med mælkeblandingen. Hæld dejen op i bradepanden 30 x 40 cm. Bag kagen nederst i ovnen ved 175 °C i ca. 30 minutter.

Vend kagen ud på papir, og lad den køle af. Rør ingredienserne til fyldet sammen. Skær traktorhuset og to hjul ud af kagen. Del alle tre dele på langs, så der bliver to skiver af hver, og kom fyldet på den ene af hver del. Læg de andre dele ovenpå. Dæk traktorhuset med den grønne marcipan. Skær den overflødige marcipan fra.

Bland flormelis i mandelmassen. Tag en fjerdedel af mandelmassen fra, og farv den med gul frugtfarve. Resten farves sort. Rul mandelmassen tyndt ud. Beklæd hjulene med den sorte masse, og tryk to cirkler ud af den gule masse, som lægges oven på hjulene. Pynt kagen med den tiloversblevne marcipan og med smeltet chokolade.