Pages Navigation Menu

Torskerognsfrikadeller med grøn sovs og tomatsalat

Torskerognsfrikadeller med grøn sovs og tomatsalat

Torskerognsfrikadeller

1 pakke fiskefars (400 g)

1 dåse torskerogn (200 g)

1 æg

Peber

1 spsk. olie

 

Sovs

2 dl fromage frais

1 spsk. citronsaft

½ tsk. fint salt

Karry

1 bundt hakket persille

Tomatsalat:

500 g tomater

1 stort skrællet løg (ca. 90 g)

Dressing:

1 spsk. rapsolie

1 spsk. hvidvinseddike eller

citronsaft

1 spsk. vand

½ tsk. fint salt

Tilbehør:

1½ bakke små kartofler med

skræl (ca. 1 kg)

½ tsk. fint salt – til kogning

Sådan gør du:

Fiskefarsen tilsættes torskerogn, æg og peber, og blandingen røres sammen. Farsen formes til 12 små frikadeller og steges på panden i olie ca. 6 min. på hver side. Ingredienserne til sovsen blandes og smages til med 1 tsk. fint salt, peber og karry.

Tomaterne skæres i skiver og blandes med løg og dressing. Trækker i ca. 30 min.

Kartoflerne koges 15-20 min. i vand tilsat ½ tsk. fint salt.