Tør vinterhud!

20

Vinterens kulde og blæst er hård kost for børns bløde og sarte hud. Du kan hjælpe dit barn med, at komme igennem vinteren med den bløde hud intakt.

Af Henriette Rosenthal Muld

Udendørs leg hele året…

Heldigvis lader børn sig ikke gå på af lidt kulde og regn. De skal på legepladsen, og når de bare er pakket godt ind i flyverdragt og varme støvler, er det bare afsted. Der er bare en lille udfordring, for uanset hvilken hue vi trækker ned over ørerne på ungerne, er der altid et par dejlige runde kinder der titter frem. Bløde og lækre er disse barnekinder, men desværre også en gang imellem ru og tørre. Børns hud er tyndere end voksnes, og er derfor mere sensibel, i forhold til omgivelsernes påvirkning i form af kulde, blæst og frost.

 Vælg en fed creme

Jo mindre vand i cremen, jo bedre. Vælg en creme med lavt vandindhold gerne uden parfume, til at holde barnets hud beskyttet mod vinterens blæst. En creme med højt indhold af gode fedstoffer, og som ikke indeholder vand, minimerer risikoen for frostskader på den sarte hud. Hvis man ydermere vælger en creme mærket med et eller flere af de anerkendte miljømærker, der fortæller at man her står med en creme i hånden, som ikke indeholder nogle af de skadelige og hormonforstyrrende stoffer, er man på den helt sikre side. Gør det til en hyggelig del af morgens ritualer at når tænderne er børstet skal vi lige have smurt creme på, så huden kan holde til dagens strabadser på legepladsen.

Det klør mor!

Nogle fødes med en mere sart hud end andre, og med tendens til eksem. Har man sådan et barn er det ekstra vigtigt, at holde sig for øje, at en let lotion ikke rækker. Her er det kun en fedtcreme med et ekstra højt fedtindhold, der virker beroligende på huden, og som en decideret barriere mod vinterens blæst og kulde.

Pas på huden – her er et par gode råd

Hvis dit barn er disponeret for at have tør hud, er der ingen grund til at gøre det værre. Her er nogle enkle råd, som gør det lettere at hjælpe barnet godt på vej mod en hel og fin hud vinteren igennem.

  • Vælg fedtcreme der er mærket med et af de anderkendte miljømærker
  • Køb creme uden parfume, da parfume kan virke allergifremkaldende. Parfume er ikke tilladt i miljømærkede produkter til børn
  • Undgå overdreven vask med vand og sæbe. Vælg sæbe med en hudvenlig ph-værdi
  • Dup huden tør, i stedet for at gnide den tør
  • Luft ud og skru ned for varmen
  • Tør hud kan også komme indefra. Sørg for at barnet drikker rigeligt.