Stegt flæsk med grøn kartoffelsalat & dilddressing

4 personer

600 g stegeflæsk i skiver

Salt, friskkværnet peber

¾ kg små nye kartofler

2 skoleagurker

250 g slikærter

2 dl creme fraiche 18%

1 spsk eddike

2 tsk honning

1 bundt dild

Salt, peber

Krydr kødet med salt og peber og lad det trække mindst 10 min.

Læg det på risten i en bradepande og sæt bradepanden øverst i en kold ovn.

Tænd ovnen på 200˚C varmluft og steg kødet i ca. 15 min. til skiverne er gyldne.

Vend skiverne og steg til de er gyldne og sprøde. Læg dem 1 min. på et stykke køkkenrulle.

Kog kartoflerne møre i letsaltet vand og afkøl.

Halvér de største.

Skær agurkerne i strimler og snit ærterne.

Rør creme fraiche, eddike, honning og lidt hakket dild sammen og smag til med salt og peber.

Kom halvdelen af dressingen hen over kartoflerne, top med agurk og ærter og hæld resten af dressingen over. Pynt med dild og server salaten til de knasende sprøde skiver flæsk.

Supplér gerne med groft ristet rugbrød.