Pages Navigation Menu

Sprøde blåbærbarer

Sprøde blåbærbarer

1 plade, ca. 20 x 30/ ca. 16 barer

6 1/2 dl mel

1/2 tsk. kanel

1 1/2 dl Dansukker Rørsukker

1/2 tsk. Dansukker Vaniljesukker

2 spsk. mælk

125 g smør i mindre stykker

6 1/2 dl blåbær eller andre bær efter eget valg

1 spsk. saft af citron

11/2 spsk. kartoffelmel

Sæt ovnen på 175°  Bland mel, 1 dl af sukkeret, kanel, vaniljesukker og mælk sammen i en skål. Kom mindre stykker af smør i, og ælt, til massen bliver smuldret og porøs.. Læg halvdelen af smuldredejen i en ovnfast form med bagepapir, og tryk til, så dejen hænger sammen. Bland bær med citronjuice og resten af sukkeret, og fordel over bunden. Tilsæt kartoffelmel, hvis du anvender frosne bær. Hæld resten af smuldredejen over bærrene, og tryk dejen forsigtigt ud. Bages i ovnen i 30-35 minutter, eller til skorpen begynder at få farve.

Lad kagen køle af, og skær den derefter i firkanter.