Pages Navigation Menu

Spicy kærlighed med rodfrugtmos

Spicy kærlighed med rodfrugtmos

Til 4 personer

Ingredienser:

450 g flæsk i skiver

1 tsk sea salt

1 tsk paprika

½ tsk cayennepeber

Karamelliserede løg:

400 g løg i tynde både

50 g smør

1 spsk sukker

1 spsk mørk balsamicoeddike

Rodfrugtmos:

400 g søde kartofler i tern

300 g knoldselleri (pastinak/persillerod) i mindre stykker

300 g gulerødder i mindre stykker

50 g smør

1 dl mælk

1 dl bredbladet persille, groft hakket

1 usprøjtet citronskal og saft

1 fed hvidløg, knust

Salt og kværnet peber

Tilberedning:

Varm smør op på en pande, tilsæt løg sammen med sukker og lad løgene blive gyldne ved svag varme i ca. 20 min. Når de er møre og gyldne dryppes 1 spsk mørk balsamicoeddike på. Kog rodfrugterne til de er møre i vand uden salt. Hæld vandet fra og lad det sidste vand fordampe fra gryden ved lav varme. Mos med gaffel eller piskeris til grov mos, tilsæt smør og mælk. Tilsæt persille, skal og saft af citron sammen med knust hvidløg og krydr med salt og peber. Skær sværkanten af hvert stykke flæsk. Skær derefter på tværs at flæskestykket i strimler på 1 cm til aflange tern. Drys salt, paprika og cayennepeber over flæsketern og vend det godt rundt. Varm en pande op og steg flæsketernene ved medium varme til de er gyldne. Servér rodfrugtmos sammen med lune stykker flæsketern og karamelliserede løg.