Sommerskoler

141
Little girl cooking in kitchen

Hvad med at give børnene en sjov og anderledes sommerferieoplevelse, der både inspirerer, udvikler og forvandler. Send dem på en sommercamp eller sommerskole og lad dem lære en masse nyt om deres interesser og samtidigt møde en masse søde nye venner.

En sommerskole er en slags ferieskole, hvor undervisningen står på sjove aktiviteter, ofte af sportslig eller kreativ karakter. Meningen med sommerskoler er at give ungerne en social oplevelse med et planlagt forløb, der udvikler og udfordrer dem. Sommerskoler ligger oftest i skoleferier og kan være både med og uden overnatning. De varer typisk en uges tid.

Her et udpluk af årets sommerskoler:

Vil dit barn lære at lave mad?

På en Madskole bliver forældrene smidt ud af køkkenet, og børnene tager grydeskeen i egen hånd. De lærer at lave god, sund mad fra bunden, dyrker motion og kommer på ekskursion, hvor de ser fødevarer i kæden fra jord til bord hos en dansk jordbrugs- eller fødevarevirksomhed.

Madskoler foregår i skoleferien, hvor langt de fleste Madskoler afholdes i ugerne: 26, 27, 30 og 31. En Madskole forløber over fem dage.

Se mere på www.madskoler.dk

 

Idræts- og gymnastik camp

DFI Gymnastik afholder i skoleferierne idrætsskoler og camps for alle børn. Her er camps og skoler inden for f.eks. friluftsliv. gymnastik, badminton, basketball, svømning eller fodbold. Her får børnene nogle spændende dage, der balancerer mellem udfordring, sundhed og fælles oplevelser. På en børneidrætsskole, får dit barn mulighed for at prøve mange forskellige idrætsgrene. På alle skolerne er idræt i fokus, og dit barn får med garanti grinet og bevæget sig sammen med andre børn på samme alder.

Se mere på www.dgi.dk

 

Scenekunstskole

Hvis dit barn er vild med at danse, synge og spille skuespil og gerne vil lære mere, så er sommercamp en fantastisk oplevelse i sommerferien. Barnet behøver ikke at have noget erfaring, eller at være en del af Scene Kunst Skoler. På campen er der tid til at lære det hele, og børnene skaber nye bekendtskaber og gode venner på campen der byder på masser af drama, sang, danse undervisning.

Se mere på www.scenekunstskoler.dk

 

For børn og unge med ordblindhed eller andre læse-stavevanskeligheder

Har dit barn – i grundskolen eller på en ungdomsuddannelse – problemer med at læse og skrive? Vil du gerne give ham eller hende et mærkbart skub i den rigtige retning? Nyt mod og nye færdigheder op til det næste skoleår? Så tag et kig på Sommerskolen Nyt Mod, der med undervisning i læsning, stavning og skrivning, er tilrettelagt præcist efter den enkeltes behov, og som regel med brug af IT-støtteprogram – CD-ord, IntoWords eller AppWriter. Se mere på www.nyt-mod.dk

 

Kreativt sommercampus for børn og unge

Campus på Børnenes Design- og Tegneskole er det mest kreative og inspirerende sted for tegneglade børn og unge. Børnenes Design- og Tegneskole arbejder seriøst på tværs af køn og alder, da det giver god mening at blande aldersgrupper samt drenge og piger, da det udvikler diversiteten i det kunstneriske arbejde og inspirerer børn og unge i forhold til deres kreativitet.

På et sommercampus vil børnene lære nye tegneteknikker og lære at kreere nye fantasifulde ideer. Børnene kommer med ud og se på København som en kunstner eller designer. Får lov at arbejde som en kunstner i naturen og i et tegnestudie, og vil opleve nye måder at opleve og blive inspireret på.

Se mere på www.tegneogdesignskolen.dk

 

Har du en ridepige eller dreng.

Tiden for ridelejre nærmer sig med hastige skridt, og det betyder traditionen tro meget aktivitet på rideklubber i hele landet. Har du valgt hvor du eller dit barn skal på ridelejr i år? Blandt Dansk Ride Forbunds klubber er der mange gode muligheder. Ridelejren har heste og ridning som omdrejningspunkt. Dette afspejles af dagsprogrammet, som er tilgængeligt på klubbens hjemmeside senest en måned inden ridelejren afholdes.

Se mere på www.rideforbund.dk

 

Vild sommerskole i Zoo.

Nu har alle mindre børn mulighed for at komme på en sjov soommerskole i Aalborg, Odense og Københavns Zoo. Her kommer de til at lære meget mere om dyrene og får lov at prøve hvad det vil sige at være dyrepasser. Børnene skal hjælpe dyrepasserne når der skal trænes, gøres rent og fodres. Børnene kommer helt tæt på zoos dyr og lærer samtidig om livet for dyr og mennesker i Zoo.

Se mere på www.zoo.dk www.aalborgzoo.dk og www.odensezoo.dk