Pages Navigation Menu

Sommerferie på budget

Sommerferie på budget

Hvad skal vi lave i sommerferien, som ikke kræver at vi har lommerne fulde af penge? Umiddelbart et svært spørgsmål at besvare, men vi har taget udfordringen op, og her får du Børn & Fritids forslag til hyggelige ferieudflugter og -oplevelser, som kan klares på selv et meget skrabet budget.

Marionetteatret i Kongens Have

Marionetteatrets forestillinger er en af Københavns gratis fornøjelser, og kan opleves som tit man har tid og lyst. Det er oplagt at kombinere teateroplevelsen med en picnic i haven, et iskøb fra den nærliggende café eller en tur på legepladsen. Forestillingerne er beregnet for børn fra 2 år og op, men kan ses af alle aldre. De fleste forestillinger er uden ord, men med musik og lyde og kan forstås af alle nationaliteter.

Der spilles to forskellige forestillinger: Bedstemor med klang i 2.-8. juli og Venner i en nøddeskal 11. juni-19. august.

Tårnlegepladsen i Fælledparken

I Fælledparken på Østerbro findes Tårnlegepladsen bygget op omkring fem af Københavns markante tårne: Vor Frelser Kirke, Rådhustårnet, Rundetårn, Marmorkirken og Børstårnet.

Blandt mange ting, kan børnene lege elektronisk fangeleg over Børstagene, løse en rebus i Rundetaarn eller tale som en politiker fra Rådhustårnet. Legepladsen er en rigtig ‘københavnerplads’, der også lægger op til, at børn kan blive klogere på de historiske facts om byens ikoniske tårne.

Legepladsen har en bemandet bygning, der er åben fra kl. 10:00-15:30. Her kan I spise jeres madpakke, og låne bolde, ting til sandkassen med mere. Uden for bygningen er der borde, bænke og mulighed for grill i aftensolen.

Kilde: kk.dk

Tag familien med jorden rundt…

Det koster lidt, men er en sjov oplevelse. Man kan opleve hele verden i mini-udgave med søer, floder og bjergkæder. Udbredt som et atlas ligger Verdenskortet ved bredden af Klejtrup Sø med dejlige grønne opholdsarealer, og masser af sjove aktiviteter. Tag familien med jorden rundt og nyd madpakken i det grønne.

Skaberen af Verdenskortet, Søren Poulsen, blev født i 1888 i Danmark. Efter en tid i Amerika vendte han tilbage til sin hjemegn, hvor han overtog sit barndomshjem ved Klejtrup Sø. Da man en dag skulle afvande de omkringliggende enge, dukkede en sten, der mindede meget om Jylland, frem. Da fik Søren Poulsen idéen til at bygge sin egen lille verden.

Med primitive hjælpemidler blev store sten flyttet ud på isen om vinteren og anbragt der, hvor de skulle bruges. Når foråret kom, kunne stenene vippes på plads, og langsomt tog verdenskortet sin form.

Adressen er Verdenskortet v/Klejtrup Sø, Søren Poulsens Vej 5, 9500 Hobro.

H C Andersen Paraden er en ægte Odense-oplevelse – nu på 31. sæson.

H C Andersen Paraden optræder på Eventyrslottets scene i Eventyrhaven med en helt ny forestilling, ”24 små og store skuespillere, 24 eventyr, 24 minutter = en ægte Odense-oplevelse”.

Mandag til fredag kl. 12.45 henter de publikum på Flakhaven, hvor både den smukke svane og den grimme ælling hilser på. Med trommeslageren i spidsen går man forbi domkirken og HCA-statuen til Eventyrhaven og til en glad, eventyrlig forestilling for store og små, fra nær og fjern.

Der er som altid gratis.

Gå på opdagelse på Frilandsmuseet

I Kgs. Lyngby lidt nord for København kan man opleve en svunden tid. Entréen er ganske gratis.

Oplev en eventyrlig sommer med H.C. Andersen

Midt blandt museets fynske huse og gårde kan du møde Klods-Hans, den grimme ælling, prinsessen på ærten m.fl. Der vil være små teaterstykker, fortællesteder og en ny sansesti inspireret af H.C. Andersens eventyr. Prøv også gå-selv-turen om H.C. Andersens fattige, men fantasifulde barndom. I Stenstrup-huset laves mad fra H.C. Andersens tid.

Vikingefestival på Trelleborg fra den 14.-22. juli 2018

Oplev vikingefestivalen og mød over 1000 vikinger på Harald Blåtands gamle ringborg Trelleborg, der ligger smukt ved Tude Å lidt vest for Slagelse.

Her kan du opleve det smukke håndværk, se smedens fantastiske håndelag og følge træarbejdet i huggehuset.

Museet tilbyder et rigt program for alle aldre, fra rovfugle på jagt, krigere der træner, håndværkere der arbejder, gratis rundvisning, fortælleteater og havevandring i Frejs urtegård.

Det store slag om Trelleborg udkæmpes fra torsdag til søndag. 200 tungt bevæbnede vikingekrigere tørner sammen for at sende hinanden til Valhal.

Bemærk, at der i forbindelse med vikingefestivalen opkræves entré.

 

Kilde: VisitDenmark

 

Følg os på Facebook og Instagram