Pages Navigation Menu

Sol og sommer…

Sol og sommer…

Hængekøjens afslappende virkning…

Der er noget helt særligt over at ligge og dase i en hængekøje på en varm sommerdag. Hængekøjens rolige vuggen fra side til side gør den til et eftertragtet sted at sole sig, eller ligge og læse en bog under en blå himmel. Samtidig kan en hængekøje også bruges som et sjovt legeredskab for børn.

Marie, Marie, Marolle…

Flyv op til Vorherre og bed om godt vejr.

I Danmark findes der omkring 50 forskellige arter af mariehøns, hvoraf næsten

alle har en halvkugleformet krop og stærke farver. Mariehønen bliver af mange haveejere

betegnet som et nyttedyr, da den spiser bladlus, skjoldlus og andre små

dyr. Mariehøns lever typisk kun et enkelt år.

 

På cykelferie med familien?

Hvis du har børn, der ikke selv kan cykle, må du have cykelstole til børnene eller en børneanhænger.

Anhængeren er klart det bedste valg. Især hvis du vil køre med to børn og bagage. Anhængeren vælter ikke nær så let som en tungtlastet cykel med barnestol, og i en overdækket anhænger sidder børnene i ly for regn og vind.

I anhængeren har ungerne god plads til at hygge sig med lidt legetøj eller sove, når de har lyst, så de er friske, når man når frem. Samtidig er der også plads til bagage i anhængeren.

Kilde: Cyklistforbundet

 

Middagslur i barnevognen

Man kan blive helst misundelig når lillebror puttes til eftermiddagsluren i barnevognen – men husk at den fredelige middagslur i barnevognen, hurtigt kan forvandles til en skrækkelig hed affære for barnet. Ved selv den mest simple tildækning af barnevognens åbning f.eks. med en stofble, kan temperaturen stige mange grader i en, i forvejen varm barnevogn. Barnet risikerer at dehydrere, hvilket kan føre til en livstruende situation. Vær også opmærksom på, at solen flytter sig på himlen. Selv om man mener, at have placeret barnevognen med rigelig luftcirkulation under et skyggende træ, kan solen efter kort tid have flyttet sig, så solen nu står direkte ned på barnevognen.

 

Husk at sørge for tilstrækkelig væske!

I sommerens varme skal vi huske at drikke tilstrækkeligt, for at undgå at blive skidt tilpas, eller for ikke at risikere at få et hedeslag af dehydrering. Det gælder selvfølgelig også vores børn, som er særligt sårbare overfor væskemangel, så sørg for at have rigeligt med koldt vand eller saft med i termoflasker, når familien tager på tur ud i sommerlandet. Når legen foregår hjemme i haven, så stik de legende børn en frisk hjemmelavet ”sodavandsis” lavet af saft, for de tæller også med i væskeregnskabet.

 

Sur, sur sur, lille bi, omkring

Måske er du en af dem der styrter forvildet rundt, hvis der er en bi i nærheden, men vidste du, at

honningbien er den vigtigste bestøver af jordbrugets planter i Danmark, og at honningbiens bestøvning anslås at have en værdi på 1 milliard kroner om året? Tak for hjælpen til honningbierne.

Kilde: Miljøstyrelsen

 

Efterlad ikke børn og hunde i en varm bil

Selv om det bare er for et øjeblik og bilen parkeres i skyggen, er det forbundet med livsfare, at efterlade sit barn eller hund i bilen på en sommerdag. Solen flytter sig på himlen, og hvor der var skygge for et øjeblik siden, er der pludselig fuld sol. Temperaturen i en bil der holder i solen kan snige sig helt op på 80-90 grader.

 

Følg os på Facebook og Instagram