Søde sommerlækkerier med havens bær

Servér en velsmagende dessert, en læskende frugtdrik med sommerens bær eller en skøn kølende og hjemmelavet is – Perfekt til de varme sommerdage.

Birkeskage med citronglasur

Antal: 12–14 stykker

Birkeskage
125 g. blødt smør
3 dl. Dansukker Bagesukker
1 tsk. vaniljesukker
3 æg
3 1/2 dl. hvedemel
1 1/2 tsk. bagepulver
3 spsk. blå birkes
1 dl. cremefraiche
Saften af 1/2 citron, usprøjtet

Glasur
2 dl. Dansukker Flormelis
Saften af 1/2 citron, usprøjtet

Pynt
Skallen af 1 citron, usprøjtet
Friske blåbær

Sådan gør du: Forvarm ovnen til 175 °C. Pisk smør, sukker og vaniljesukker luftigt i en skål. Pisk et æg i ad gangen. Bland hvedemel, bagepulver og birkes i en skål, og vend det i smørblandingen. Rør cremefraiche og citronsaft i. Smør en form, ca. 2 liter, og drys med rasp. Hæld dejen i formen. Bag kagen i nederste del af ovnen i ca. 50–60 minutter. Kontrollér med en kødnål, om den er færdigbagt. Lad den køle af. Rør flormelis og citron sammen til glasur, og fordel på kagen. Pynt med fintrevet citronskal og friske blåbær.

 

Jordbærmuffins

 

 

 

 

 

Antal: 12 stykker

Ingredienser

4 dl. hvedemel
2 1/2 tsk. bagepulver
1 1/2 dl. flydende margarine
2 dl. Dansukker Rørsukker
3 æg
Saft og skal fra 1 usprøjtet citron
100 g. hakket, hvid chokolade
1/2 l. (250 g) jordbær i skiver

Pynt
1 1/2 dl. piskefløde
2-3 tsk. vaniljesukker
Jordbær

Sådan gør du: Rør hvedemel og bagepulver sammen. Tilsæt margarine, sukker, æg og citronsaft og -skal. Bland det godt. Tilsæt chokolade og jordbær. Bages midt i ovnen ved 200 °C i ca. 20 minutter. Lad kagerne køle af. Pisk fløden til flødeskum sammen med vaniljesukker. Skyl jordbærrene. Sprøjt eller læg en klat piskefløde på hver muffin. Pynt med jordbær.

Pavlovamarengs med hindbærcurd

 

 

 

 

 

Antal: ca. 8 portioner

Pavlova
4 æggehvider
2 1/2 dl. Dansukker Bagesukker
1 tsk. vaniljesukker
1 spsk. Maizenamel
1 tsk. æblecidereddike

Hindbærcurd
250 g. hindbær
1 æg
1 1/4 dl. Dansukker Syltesukker
25 g. blødt smør

Pynt
3 dl. piskefløde
Friske hindbær

Sådan gør du: Sæt ovnen på 125 °C. Pisk æggehviderne til fast skum, og tilsæt halvdelen af sukkeret under omrøring. Tilsæt resten af sukkeret og vaniljesukkeret efter 5 minutter, og pisk i yderligere 5 minutter. Rør maizena og æblecidereddike i. Kom pavlovaen på en bageplade med bagepapir og spred den ud. Bages i ovnen i ca. 1 1/2 time. Den skal være sej i midten. Sluk for ovnen, og lad bagepladen blive stående.

Sådan laver du hindbærcurden:

Pres hindbærrene gennem en finmasket si. Pisk æggene, og rør hindbærrene i. Hæld blandingen gennem en finmasket si ned i en tykbundet kasserolle. Tilsæt syltesukker, og lad det simre under omrøring i 2–3 minutter. Tag kasserollen af varmen, og tilsæt smørret. Sæt kasserollen i en skål med koldt vand, og pisk med en håndmikser, indtil hindbærcurden er kølet af. Hæld op i et rengjort glas, og stil i køleskab til afkøling.

Til sidst:

Pisk fløden til et luftigt skum. Læg pavlovaen på et fad, og kom flødeskum på. Fordel hindbærcurden hen over, og kom friske bær på.

Minirabarbertærter med varmpisket marengs

 

 

 

 

 

Antal: 6-8 minitærter

Dej
250 g. smør
2 1/2 dl. hvedemel
2 spsk. Vand
2 spsk. Dansukker Flormelis
1 tsk. vaniljesukker

Rabarberfyld
400 g. rabarber
1/2 dl. Dansukker Bagesukker

Marengs
3 æggehvider
2 dl. Dansukker Bagesukker

Sådan gør du: Rør alle ingredienserne hurtigt sammen til en jævn tærtedej. Rul dejen ind i plastfolie, og lad den hvile i køleskab i 30 minutter. Sæt ovnen på 200 °C. Skyl og skræl rabarberne, og skær dem i mindre stykker. Lad stykkerne koge op i en kasserolle med bagesukker i 2 minutter. Smør formene, og tryk dejen ud med fingrene. Fordel rabarberen, og bag tærterne i den nederste del af ovnen i ca. 10-15 minutter. Tag tærterne ud, og lad dem hvile lidt.

Forbered marengsen imens ved at komme æggehvider og bagesukker i en tør og ren skål. Pisk æggehviderne over vandbad, og lad temperaturen stige til 50-65 °C. Føl på marengsblandingen med fingrene. Alle sukkerkrystaller skal være opløst. Kom blandingen i en skål, og pisk marengsen, til den er kølet af og er blevet luftig. Kom blandingen i en sprøjtepose med tyl efter eget valg, og sprøjt ud på tærterne. Brænd marengsen med en gasbrænder.

Serveres med is eller vaniljesauce.

Hindbær, lime og lakridssyltetøj

 

 

 

 

 

2 glas

Ingredienser
500 g. hindbær
250 g. Dansukker Syltesukker
Saften af 1/2 lime, usprøjtet
1 tsk. lakridspulver

Skyl hindbærrene, og kom dem i en gryde sammen med syltesukker, limesaft og lakridspulver. Kog det i 6–7 minutter. Skum godt af, og kom syltetøjet på varme, skoldede glas. Luk dem helt til og opbevar dem køligt.

Rabarbermarmelade med kardemomme og vanilje

 

 

 

 

 

Til 2 glas

Ingredienser
500 g. rabarber
500 g. Dansukker Syltesukker
2 tsk. stødt kardemomme
1 vaniljestang

Skyl rabarberstænglerne og skær dem i skiver. Bland dem med med syltesukker og kardemomme i en gryde. Del vaniljestangen på midten og derefter på midten igen, og kom den i gryden. Lad det koge i 5 minutter. Skum godt af. Tag vaniljestangen op, og blend marmeladen, så der bliver lidt rabarberstykker tilbage. Hæld marmeladen på varme, skoldede glas. Luk dem helt til og opbevar dem køligt.