Pages Navigation Menu

Smukt legetøj!

Smukt legetøj!

Naturlige farver og lækkert dansk design. Legetøj så fint udformet, at det faktisk pynter i stuen.

Af Henriette Rosenthal Muld

I en verden hvor meget legetøj skriger til os i stærke psykedeliske farver, er det en fornøjelse at opdage, at der findes en helt ny legetøjskollektion, som udstråler det helt særlige nordiske udtryk. Afdæmpede farver og skabt i bøgetræ – så bliver det bare ikke bedre.

Det startede med en rejse

På en rejse til farverige Mexico opdager Frederik nogle tropiske træfigurer, som er sammensat af brikker. Tanken om at forfine og omsætte idéen til legetøj med nordiske dyrefigurer rumsterer i hovedet – men hvordan griber man bedst sagen an? En sund portion selvindsigt får Frederik til at søge en kreativ sjæl, som er dygtigt til det, som netop er hans egen store udfordring – at formgive dyrene – så de tydeligt signalerer gedigent Danish Design skabt til læring. Han er heldig, for et møde med Louise, som både er sløjdlærer og kunstner, giver ham ikke bare kreativ sparring, men faktisk en forretningspartner, så de nu er to om at løfte den spændende opgave. Firmaet får navnet Flarwo, som er en sammentrækning af Frederik Louise Art Work altså F-l-ar-wo.

Retro legetøj

Legetøj skal stimulerer og vække barnets nysgerrighed. De skønne dyr, som der findes otte forskellige af, er alle lavet i bøgetræ. Både træet, arbejdsprocessen og den maling, som dyrene er dekoreret med, har gennemgået og bestået en omfattende laboratorietest, og er CE-godkendt til børn over 1 år.

Indtil barnet er stort nok til at lege med de fine dyr, kan de anvendes som fin dekoration til børneværelset.

Line Andersen er mor til lille Ella på 8 mdr.

– En gang imellem kunne jeg skrige, når Ella får gaver af sine bedsteforældre. Jeg har prøvet, at fortælle dem at jeg foretrækker naturligt legetøj, og allerhelst i træ. Jeg synes at legetøjsmarkedet er et plastikhelvede, og jeg bliver træt i øjnene af alle de syntetiske farver, og så er jeg ikke begejstret når Ella konsekvent putter plastiklegetøjet i munden. Det virker naturstridigt på mig, at det skulle være uskadeligt, når det på alle måder ser ”giftigt” ud. Jeg elsker det retrolook, som dyrene fra Flarwo har og vil fluks sende en ønskeseddel til de kærlige bedsteforældre. Så må vi se om det havner på børneværelset eller om jeg ”låner” det til dekoration i stuen indtil hun fylder et år, fortæller Line med Ella på skødet.

Du kan læse mere og købe det skønne legetøj i retrolook på www.flarwo.dk. Hold godt øje, for den dynamiske designduo med forkærlighed til stærkt design, Frederik og Louise, har planer om, at udvide kollektionen af legetøj.

 

 

 

Følg os på Facebook og Instagram