Pages Navigation Menu

Smilets hjemland

Smilets hjemland

Thailand er fyldt med glæde og kontraster, der går op i en højere enhed. Det er næsten synd, hvis du nøjes med ét rejsemål – og her kan oplevelser, tryghed og komfort nemt gå hånd i hånd.

Af.: Frederik B. Ohsten

Thailand er et land, der flyder over med attraktioner og spændende ting at se og gøre. Der er pulserende byer, den lækreste mad, gudesmukke øer, tætte jungler og rolige tilflugtssteder med skønne strande. Det er et ferieland, man nemt bliver afhængig af, og som bliver ved og ved med at byde på nye oplevelser.

Det er grunden til, at mange har svært ved at holde sig til et enkelt rejsemål, når de er på ferie i Thailand. For mange er det ideelt at kombinere en god sjat eventyr og oplevelser med en pæn portion afslapning, strandliv og komfort, især når man rejser med børn. Der er ikke noget mere spændende end selv at sammensætte sin rejse, og hvis man for eksempel rejser med Spies, får man nemt et godt overblik, når man har bestemt sig for, om det skal være eksempelvis 10 dage, to uger eller en hel måned. Og skal det være en klassisk og nem charterferie, eller skal familien med på de vilde vover? Det første er selvfølgelig skønt, men det sidste vil være en ferie, børnene aldrig vil glemme.

Læg ud med eventyr

Hvis der står storslåede bjerglandskaber, spændende vildmarksaktiviteter og flere hundrede år gamle templer på ønskelisten, bliver man absolut ikke skuffet i Chiang Mai. Den afslappede universitetsby ligger omkring 700 kilometer nord for Bangkok og er berømt for sin fine silke og sølvsmykker. Især for børn står de nye oplevelser i kø: templer, munke, citrongræs, tuktuks og aber. Chiang Mai er en by, hvor man tager det roligt, og hvis man har rejst med rygsæk inden man fik børn, er det let at genkalde sig stemningen. Prøv at tage ungerne med til de farvestrålende markeder, prut om prisen med de handlende og sæt familien til rette ved et tætpakket bord med guddommelige, friske forårsruller og kokosvand direkte fra kilden.

Du kan også vælge at tage endnu længere nordpå, helt op til Chiang Rai nær ved grænsen til Burma. Her kan du tage børnene med på vandretur i junglen eller sejle med flodbåd – det er et billedskønt område, hvor I med vandets klukken under båden har fornemmelsen af bare at være jer selv på eventyr langt, langt væk hjemmefra. Og når kokken gør klar til at servere aftenens måltid på det store kraftige træbord midt på båden, oplever I samtidig, at der bliver sørget godt for jer, og at I ikke skal gøre andet end at nyde de nye oplevelser, de skønne omgivelser og hinandens selskab.

I Leonardos fodspor

I filmen The Beach jagtede Leonardo DiCaprio den perfekte strand i Thailand. Spørger du børnene, vil valget med stor sandsynlighed falde på stranden på Koh Lanta lidt syd for Phi Phi Island. Strandene er lange og lavvandede, og der er et stort udbud af service. Koh Lanta er blevet populær blandt skandinaviske børnefamilier, fordi man her får kombinationen af tilbagelænet, tropisk eventyrstemning og komfortabel tryghed, hvor pligter og bekymringer føles lige så langt væk som kolde vintermorgener og våde flyverdragter. Med Spies har du flere gode hoteller at vælge imellem på Koh Lanta – men Krabiprovinsen har flere pragtfulde øer at vælge imellem, som alle har deres individuelle kvaliteter, så husk at undersøge, hvad der bedst passer til dine ønsker og behov.

Strandliv og afslapning

Videre til Phuket, hvor du finder nogle af de allerbedste hoteller med de mest gennemtænkte detaljer for skandinaviske rejsende (og ikke mindst de yngste). Hvis det skal være virkelig bekvemt, og strandene ikke skal skuffe, så vælg Bangtao Beach. Det er et formentlig Phukets mest børnevenlige område. Her er roligt, og her er en lang, lavvandet strand med god plads – og så er her ingen trafik. Hvis det skal være vikelig bekvemt, så er det oplagt at bo på Sunwing Bangtao Beach, der er et af Spies’ koncepthoteller til skandinaviske børnefamilier, hvor der er tænkt på alle detaljer – det kommer I med garanti ikke til at fortryde.

Lyst til mere end smil og sødme?

Hvis I alligevel får nok af at dase og lade jer opvarte på Phuket, så nap en dagstur til Ao Phang-Nga Nationalpark. Her oplever I, hvordan enorme, lodrette kalkstensklipper omgiver 42 øer, hvoraf flere kun er tilgængelige ved lavvande. Nationalparken er hjemsted for Thailands største mangroveskov og et vildt og eksotisk dyreliv. Her bliver I hurtigt mæt af oplevelser, inden turen går tilbage til Phukets smil og sødme.

Vidste du det om Thailand?

1: I Thailand er det forbudt at træde på pengene.

2: Thailand rangerer som nummer 13 på listen over verdens venligste lande. Danmark er nummer 117.

3: Bangkoks fulde, officielle navn (der bruges uhyre sjældent) er Krungthepmahanakhon Amonrattanakosin Mahintharayutthaya Mahadilokphop Noppharatratchathaniburirom Udomratchaniwetmahasathan Amonphimanawatansathit Sakkathattiyawitsanukamprasit.

 

Med Spies kan du både få en klassisk charterferie til Thailand, men du kan også vælge selv at sammensætte ferien med rutefly. Alt sammen med den tryghed, at du er dækket af loven om pakkerejser. Hør mere på 70 10 42 00 eller tjek selv Spies.dk.

Følg os på Facebook og Instagram