Pages Navigation Menu

Slip den indre sporhund løs i Lisbjerg skov

Slip den indre sporhund løs i Lisbjerg skov

Kan du skelne sporene i skoven fra hinanden? Er det mon et rævespor, eller er der tale om en hund? Og hvordan ser rådyrets fodaftryk egentlig ud?

Søndag 15. januar kl. 10 har du mulighed for at slippe den indre sporhund løs, når Naturhistorisk Museum Aarhus inviterer børnefamilier og andre interesserede på gratis skovtur – og sporjagt – i Lisbjerg Skov.

Er der faldet sne, vil der være masser af fodspor i vinterlandskabet efter nattens dyreliv, men selvom sneguderne ikke skulle have tilsmilet os, så vil skoven stadig være fyldt med dyrespor. Det tør museets naturformidlere, som leder sporjagten, godt love. Sammen med de deltagende børn går de i front for at finde spor i skoven.

Men for den lidt trænede sporjæger og naturdetektiv er der også andre spor af dyr finde end selve fodaftrykkene. Måske finder vi denne søndag spor efter egernets gnaveri eller fra musvågens seneste måltid.

Egern er nemlig vilde med grankogler, men det spiser ikke hele koglen, og i skovbunden kan man finde resterne fra egernets måltid. De egerngnavede kogleskrog er tilspidsede i bunden, og de er flået ret råt i modsætning til kogleskrog efter et musemåltid, hvor koglen er mere fint gnavet.

Hvis sneguderne har sendt os varmegrader og tøvejr, kan man også være heldig at se “stjernesnot” i græsset. Det er hvide geléagtige klumper med små sorte kugler. Det er rester af en musvåge eller anden rovfugls måltid, når den har spist frøer. Det hvide er frøens æggeledere, som er fyldt med geléagtig masse, og det sorte er de umodne frøæg. Hvis en rovfuglen æder disse dele, svulmer geléen ubehageligt op i dens mave, så derfor gylpes det op igen.

Men selvom der ikke skulle være fodspor i sneen eller “stjernesnot” i græsset, vil der med garanti være mange andre spor og efterladenskaber efter dyrenes natlige færden i skoven, hvis vi kigger godt efter – så kom og vær med og dyrk den indre naturdetektiv og bliv lidt klogere på dyrelivet i skoven.

Tag gerne en varm forfriskning med til en pause undervejs.

Arrangementet er gratis.

Tidspunkt: 15. januar 2017 kl. 10-13

Mødested: P-pladsen lige nord for Lisbjerg by (Randersvej)

Arrangør: Naturhistorisk Museum Aarhus

Guider: Jens T. Andersen og Sofie Kjeldgaard, Naturhistorisk Museum Aarhus

Målgruppe: Familietur

Følg os på Facebook og Instagram