Pages Navigation Menu

Skolestart

Skolestart

Skolestarten begynder inden første skoledag

Første skoledag er en stor begivenhed i et barns liv. Her får du lidt gode råd til hvordan du kan hjælpe dit barn på vej inden første skoledag.

Af Dea Larsen

Forventninger, forberedelse til en ny hverdag, skolestart på det rigtige tidspunkt og besøg på den nye skole. Der er meget at huske og være opmærksom på, når barnets første dag i børnehaveklassen nærmer sig. Det er vore alles mål, at vores børn får gode muligheder for at klare sig godt i livet.

Når I forbereder barnet til skolen, skal barnet opleve det som noget sjovt og meningsfuldt. Det er vigtigt, at I ikke presser barnet. Udviklingen skal finde sted i den almindelige hverdag og ikke som ‘øvelser’:

Hjælp barnet med at få kontakt med nogle af de kammerater, hun/han skal gå i skole med

Vær stolt af det, dit barn kan. Et positivt selvbillede er vigtigt, så ros barnet hver gang, der er grund til det

Vær positivt indstillet over for skolen og læreren. Tal positivt om det, der skal ske i skolen

Tal meget med barnet. I kan for eksempel opfordre barnet til at snakke om det, det har oplevet

Nytteopgaver som man kan øve på i fælleskab inden skolestart.

At tale med lav stemme. Lær barnet at der er flere stemmeniveauer, og lær barnet at bruge den stemme der passer til lydniveauet indendørs.

Træn praktiske færdigheder. I kan for eksempel lade barnet klæde selv sig af og på, ordne lynlås, binde snørebånd og klare toiletbesøg selv.

Lær barnet at lytte. Som forældre kan I for eksempel læse en bog højt, og bagefter lade barnet fortælle, hvad der blev læst om.

Lad barnet øve sociale færdigheder. Det vil for eksempel være at vente til det er barnets tur, at være imødekommende og hjælpsom over for andre og at hjælpe til hjemme.

Det er naturligvis vigtigt, at I som forældre støtter barnet på måder, som også virker rigtige og meningsfulde for jer selv. De mange gode ideer til aktiviteter må derfor hverken for forældre eller børn blive til sure pligter. Find selv på gode måder til at støtte netop jeres barn.

Følg os på Facebook og Instagram