Pages Navigation Menu

Sikker vej til kørekortet…

Sikker vej til kørekortet…

Det er med hjertet helt oppe i halsen når man, som forælder, ser sit halvvoksne barn sætte sig ind bag rettet i en bil første gang efter kørekortet er i hus.

Af Henriette Rosenthal Muld

Det er en stor begivenhed for et ungt menneske, at få overrakt den lille lap papir, det midlertidige kørekort, efter den praktiske køreprøve er vel overstået. Forud for den praktiske køreprøve ligger timers øvelse både teoretisk på skolebænken, og praktisk bag rettet på manøvrebanen samt gader og stræder.

I ”gamle” dage kunne man fortælle masser af røverhistorier a la ”jeg fik kørekort efter fem timer, i kørelærerens Opel Kadet, for jeg er fra landet og der kan vi bare det skidt” eller ”min far lærte mig at køre på vores sommerhusgrund, så jeg bestod efter kun fire timer og en lille ”fedterøvsgave” til den motorsagkyndige”. Sådan er det heldigvis ikke længere. Nu skal alle nemlig lære at køre bil i henhold til en lovpakke, som består af minimum 24 kørelektioner á 45 min., hvoraf mindst fire lektioner á 45 min. foregår på en manøvrebane og mindst 4 lektioner á 45 min. Finder sted på et køreteknisk anlæg.

En erfaren underviser

Det er en lidt af en underdrivelse, at kalde kørelærer Mia Bruun for en erfaren underviser. Hun er langt mere end det, med sine 30 års erfaring i at uddanne billister på sin egen køreskole, Mias Køreskole, i Greve syd for København. Her foregår tingene efter bogen og endnu er det ikke lykkedes nogen at løbe om hjørner med Mia, for at prøve ”at chance den” og komme til køreprøve på et for spinkelt grundlag. Kvaliteten af Mias undervisning, er da også lige netop hvad der får flere og flere til at vælge Mias Køreskole.

-Jeg er godt klar over at min køreskole ikke har de billigste priser i området, men det er jeg heller ikke interesseret i, for til gengæld er mine priser fuldstændigt gennemsigtige og uden nogen form for skjulte gebyrer. Jeg giver en førsteklasses undervisning og overholder alle aftaler. Min fornemmelse er, at hvis man skal tilbyde de, i min verden, kunstigt lave priser, må man også gå på kompromis med kvaliteten af undervisningen og det synes jeg er et skråplan. Når jeg siger, at mine lektioner er på 45 minutter, så får min elev fuld undervisning i samtlige 45 minutter. Det er ærgerligt for branchen, men jeg overtager ret ofte elever fra andre køreskoler, hvor eleven ikke føler sig tilfredsstillet af den givne undervisning.

Det er en alvorlig sag at sætte sig bag rettet i en bil, og jeg føler en stor forpligtigelse, når jeg uddanner nye billister. Jeg ved at det er vejen frem, for jeg får utroligt mange nye elever på min køreskole, som har valgt mig som kørelærer, fordi de kender nogen, som har fået deres kørekort efter undervisning hos mig. Det er jeg selvfølgelig meget glad for og tillader mig også, at være lidt stolt over de fine anmeldelser, fortæller Mia.

En lovpakke på Mias Køreskole indeholder:

Teorikursus ubegrænset (et år)

Manøvrebanekørsel inkl. 4 kørelektioner a 45 min.

Køreteknisk inkl. 4 kørelektioner a 45 min.

Skolevogn 16 kørelektioner a 45 min.

Pris 9.500 kr.

Det er muligt at betale lovpakken i 4 rater á 2450 kr.

Følg os på Facebook og Instagram