Salat med sommerkål

Salat med sommerkål.  

Personer: 4

1 spidskål i fire stykker

1 fennikel i tynde skiver

1 bakke ærter bælgede

2 gulerødder skåret i halve

12 cherrytomater

4 asparges

8 radiser i tynde skiver

Pebercreme

6 spsk. skyr (alternativt rygeost)

saft fra 1 lime

1 tsk. hvid balsamico/alm. balsamico

lidt salt masser af friskkværnet peber

Salatmarinade

3 spsk. olivenolie

2 spsk. balsamico

saften fra 1 citron

salt og peber

Pynt

kørvel

brøndkarse

Tilberedning

Rør pebercremen godt sammen og stil den køligt, mens salaten tilberedes. Spidskålen skæres ud i 4 stykker og blancheres sammen med gulerødderne, i kogende vand i 5 minutter. Det hele tages op og hældes over med koldt vand til kålen og gulerødderne er afkølede. Smør pebercreme i bunden af 4 tallerkener. Vend spidskål og gulerødder sammen med fennikel, ærter, cherrytomater, asparges og radiser i salatmarinaden og anret nu grøntsagerne på de 4 tallerkener. Pynt med krydderurter.

Serveres straks.