Rubs og marinader til grillmenuen

Marinade til oksekød

Ingredienser

1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1/2 dl whisky
1/2 dl kinesisk soja
1/2 dl dijonsennep
1/2 dl finthakket salatløg
1 tsk. salt
1/2 tsk. malet sort peber

Bland alle ingredienserne til marinaden i en skål. Læg kødet i dobbelte fryseposer, og hæld marinaden over. Ryst posen, så kødet dækkes af marinaden. Lad kødet hvile i køleskab et par timer. Ryst posen indimellem, mens kødet marineres. Marinaden rækker til ca. 1 1/2 kg kød.

 

Rabarberketchup

 

 

 

 

 

Ingredienser

1 liter rabarber i mindre stykker
3 løg i tern
2 1/2 dl hvidvinseddike
2 1/2 dl Dansukker Brun Farin
2 1/2 dl Dansukker Sukker
1 pakke (500 g) purerede tomater
2 tsk. salt
1 tsk. stødt kanel
1 spsk. stødt ingefær

Bland samtlige ingredienser i en gryde. Lad blandingen simre i cirka 1 time, eller til den er tyknet. Lad den køle af. Hæld den i en beholder eller flaske. Opbevares i køleskab.

 

Rub til det meste

Ingredienser

3 spsk. Dansukker Rørsukker
2 spsk. flagesalt
2 spsk. revet mørk chokolade
3 spsk. hvidløgspulver
1 spsk. løgpulver
2 spsk. spidskommen
2 spsk. chilipulver
1 spsk. malet sort peber

Bland alle ingredienserne i en skål. Gnid det kød, der skal grilles, med rubben, og lad det hvile mindst 10 minutter, inden det grilles. Rubben passer til kylling, bøffer, koteletter eller revelsben. Den kan også bruges som smagsgiver til f.eks. chili con carne, gullashsuppe og gryderetter.

 

Rub til fisk

Ingredienser

1 spsk. Dansukker Sukker
1 tsk. flagesalt
1 tsk. malet sort peber
2 tsk. løgpulver
2 tsk. hvidløgspulver
1/2 tsk. stødt kanel
1/2 tsk. stødt muskatnød
1 tsk. tørret, smuldret merian
2 tsk. tørret, smuldret oregano
1 tsk. tørret, smuldret timian

Bland ingredienserne sammen i en skål. Gnid fisken med rubben 15 minutter inden den skal grilles.