Pages Navigation Menu

Peberkager med glasur

Peberkager med glasur

Her får du en lækker opskrift på peberkager fra www.mummum.dk

Ingrediensliste

65 g. sukker
65 g. brun farin
125 g. lys sirup
2 tsk. kanel
1/4 tsk ingefær
125 g. smør
1/2 tsk. natron
1 æg
360 g. hvedemel

Glasur:
250 g. flormelis
1 æggehvide
evt. lidt vand

Fremgangsmåde

1. Giv sukker og sirup et opkog i en gryde
2. Tilsæt kanel og ingefær til gryde.
3. Tilsæt natron.
4. Skær smør i tern og læg det op i en stor skål.
5. Hæld den varme sirup over smørret og rør rundt indtil smørret er helt smeltet og blandingen er kold.
6. Tilsæt æg.
7. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt, indtil du har en fast dej.
8. Sæt dejen på køl i 2 timer, men gerne natten over. Dejen kan holde sig i køleskabet i en uge.
9. Tænd ovnen på 200 grader. Del dejen i 2. Rul dejen ud på et meldrysset bord, så den er ca. 1/2 cm. tyk.
10. Stik ud med ønskede forme.
11. Placer kagerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
12. Bag kagerne i ca. 7-10 min.
13. Lad dem afkøle på bagerist.
14. Rør glasuren sammen med en elpisker. Hæld glasuren over i en pose eller sprøjtepose og klip et lille hul i et af hjørnerne. Pynt dine kagemænd, som du har lyst til.
15. Opbevares i en kagedåse i ca. 1-2 uge.

Følg os på Facebook og Instagram