Pages Navigation Menu

Ovnstegt kylling med honning, citron, bagte rodfrugter og agurkerelish

Ovnstegt kylling med honning, citron, bagte rodfrugter og agurkerelish

Personer: 4

750 g skrællede kartofler

500 g skrællede pastinakker

250 g skrællede gulerødder

250 g skrællede rødbeder

1 fed hvidløg

Lidt frisk timian og rosmarin

1 tsk. groft salt

Kylling

1 SMAGFULD hel kylling 1300g

30 g honning

½ spsk. olivenolie

1 mellemstor citron, økologisk

1½ tsk. groft salt

Lidt paprika Peber

Agurkerelish

2 mellemstore agurker (570 g)

3 forårsløg

1 tsk. groft salt – drysses på agurkerne

1 dl hvidvinseddike

1 frisk rød chili

½ bundt friske korianderblade

½ tsk. groft salt

Peber

Skal af 1 økologisk citron

1 strøget spsk. sukker

Tilberedning

Skræl kartofler, pastinakker, gulerødder og rødbeder. Skær kartoflerne i halve og grøntsagerne i 1-2 cm tykke skiver og hvidløg i små tern. Læg rodfrugterne i en bradepande og krydr med salt, peber, frisk timian og rosmarin. Læg kyllingen i midten af bradepanden, smør honning og olivenolie henover og krydr med salt, peber og paprika. Skær citronen i tynde skiver og læg dem over kyllingen. Hæld 1 dl vand i bunden af bradepanden og stil den nederst i en 200 grader varm ovn i ca. 1 time. Til agurkerelish bringes hvidvinseddike, sukker, salt og peber i kog i en gryde og koges i ca. 2 min. Tilsæt dehakkede forårsløg og finthakket chili samt korianderbladeog revet citronskal og stil blandingen tildækket på køl i ca. ½ time. Flæk agurker og fjern kernerne. Skær dem i små tern og drys med salt. Skyl dem efter 5-10 min i koldt vand og pres dem fri for væde. Vend agurker i den afkølede lage og smag til med peber. Den færdige kylling skæres i 8 stykker og lægges tilbage over rodfrugterne. Serveres sammen med agurkerelish.