Pages Navigation Menu

Ovnæggekage med kartofler og broccoli

Ovnæggekage med kartofler og broccoli

Til 4 personer

600 g kartofler
1½ stk. løg
150 g broccoli
1 dl hvedemel
2 tsk. salt
peber
1 dl minimælk
8 stk. æg
200 g hytteost
1 tsk. smør
4 stk. tomater
persille

Tilberedning

Kog kartoflerne i usaltet vand i 5 minutter og skræl dem, dernæst skær dem i ca. ½ cm tykke skiver.
Skræl løgene og skær dem i tern. Skyl broccolien og skær den ud i små buketter og stokken i små tern. Kog løg og broccoli sammen med kartoflerne i yderligere 4-5 minutter.

Tænd ovnen på 200 grader. Afdryp kartofler, løg og broccoli i en sigte. Pisk hvedemel, salt, peber og mælk sammen i en skål. Tilsæt æg og hytteost og pisk blandingen let sammen.
Vend kartofler, løg og broccoli i blandingen. Smør et ovnfast fad med lidt smør eller olie. Hæld æggeblandingen i fadet. Bag æggekagen på midterste ovnribbe ved 200 grader i ca. 30-40 minutter til den er gennembagt. Skyl tomaterne og skær dem i både, servér dem til. Skyl og hak persillen og drys det oven på æggekagen, når den er taget ud af ovnen.