Pages Navigation Menu

Oksemørbrad

Oksemørbrad

Det skal du bruge (6 pers.):

 1 oksemørbrad

 Vinbondens rødvinssauce

1 flaske rødvin

1 helt hvidløg hakket

1 bundt timian fintsnittet

5 skalotteløg, hakket

150 g smør

Salt og peber

 

Bagte hvidløg og tomater

3 hele hvidløg

2 bakker cherrytomater

Olivenolie

Salt og peber

Sådan gør du

Oksemørbrad – bagte hvidløg og tomater

Oksemørbraden pudses af for sølvhinde. Herefter brunes den godt af på en pande og krydres med salt og peber. Tag den af panden. Put den op i en bradepande sammen med halve hvidløg, tomater med olivenolie samt salt og peber. Sættes i forvarmet ovn i 15 minutter ved 200 grader. Lad den hvile i 15 min. Tilbehøret får 15 minutter ekstra i ovnen mens kødet hviler. Får den 15 minutter er kødet medium rare, ved 20 minutter, bliver den medium stegt.

Alternativt skæres mørbraden ud i bøffer og steges på panden efter egen smag.

Tips

Til denne ret er der 3 forskelligt tilbehør, du kan sagtens nøjes med kun at lave en af dem. Du har noget at vælge mellem.

Vinbondens rødvinssauce

Hvidløg, skalotteløg og timian sauteres på en pande. Hæld en flaske rødvin på og koges ind til ⅓ og herefter sigtes den. Lige inden servering piskes saucen op med smør. Smag til med salt og peber. Servér straks.