Pages Navigation Menu

Økologisk oksekødsragout

Økologisk oksekødsragout

Personer: 4

300 g oksekødstern, 25 g smør, ⅓ l mørkt øl, 2 dl grøntsags bouillon, ½ dl ferskensaft – fra dåsen med ferskner, friskkværnet peber, 400 g gulerødder, 400 g porrer, 1 tsk. groft salt.

Tilbehør

100 g røde linser, 1.75 dl grøntsags bouillon, ¼ tsk. groft salt, 1 dåse fersken fra dåse.

Tilberedning

Lad smørret blive gyldent i en stor gryde og brun halvdelen af kødternene ved kraftig varme. Tag dem op og brun resten. Kom alt kødet tilbage i gryden og tilsæt øl, bouillon, ferskensaft, salt og peber. Kog kødet ved svag varme og under låg i ca. ½ time – rør af og til. Tilsæt gulerødder og porrer og kog retten i endnu ca. 15 minutter. Skyl imens linserne godt. Bring bouillon, linser og salt i kog i en gryde. Kog linserne ved svag varme og under låg i ca. 7 minutter. Tag gryden af varmen og lad linserne trække i et par minutter – stadig under låg. Vend linserne i ragouten og til sidst ferskenskiverne. Servér oksekødsragouten i varme dybe tallerkener.