Nordisk flanksteak med røget ærtecreme og sprødt rugbrød

Ca. ½ kg okseflanksteak

Salt, friskkværnet peber

1 fennikelknold

1 spsk citronsaft

1 spsk olivenolie

Salt, peber

1 bundt radiser

300 g fine ærter

150 g rygeost

4-8 skiver af et helt groft rugbrød

Krydr kødet med salt og peber.

Snit fennikelknolden fint og vend den i en marinade af citronsaft, olivenolie, salt og peber. Rens radiserne og skær dem i tynde skiver. Grill kødet 3-5 min. på hver side afhængig af tykkelse. Blend ærterne med rygeost, brug en stavblender og smag cremen til med salt og peber. Skær rugbrødet i tynde skiver på den lange led og rist dem sprøde. Skær kødet i tynde skiver på tværs af kødtrådene. Anret kødet på brødet sammen med ærtecreme, radiser og fennikel og servér straks.