Pages Navigation Menu

Nem genvej til hjemmelavet middagsmad

Nem genvej til hjemmelavet middagsmad

Ulvetimen. De fleste børnefamilier kan nok nikke genkendende til den velkendte udfordring – at få maden på bordet inden både børn, og voksne går i opløsning af træthed, ovenpå en lang dag i daginstitution, skole og på arbejdet.

Af Henriette Rosenthal Muld

Vi kan bedst lide god hjemmelavet mad, men det tager tid at lave, så her er en idé til fri afbenyttelse – hvorfor ikke, for en gangs skyld, springe over hvor gærdet er lavest? Alt andet er da spild af tid. Skyd genvej til god hjemmelavet mad med Beauvais Nem sauce som findes i tre varianter – Bolognese, Klassisk karry og Thai karry.

Børn & Fritid har bedt tre familier, der har hver deres ”hofret” blandt de tre smagsvarianter, om at smage og bedømme hver sin favorit Beauvais Nem sauce.

Sandra Jørgensen tester Beauvais Nem Bolognese  

– Jeg har to drenge på henholdsvis 10 og 13 år, der ligesom mange andre børn, elsker en klassisk spaghetti bolognese, som er på menuen i hvert tilfælde én gang om ugen. Jeg synes også selv, at det smager godt, men faktum er, at en god ”bolo” tager sin tid at lave, hvis den skal smage af noget. Da jeg var yngre, troede jeg at det var en ”hurtig ret” men opdagede senere, at hemmeligheden bag en velsmagende bolognese er, at den skal simre i lang tid. Og tid er en sparsom ressource i vores køkken, når drengene kommer sent hjem fra fodbold og er glubende sultne. Så her kommer en indrømmelse – jeg lavede en sand blindtest, for jeg serverede en lynhurtig omgang spaghetti bolognese, for hele familien og sagde ikke en lyd om, at det var en Beauvaise Nem sauce der sørgede for at maden kom på bordet, før nogen af dem havde nået, at jamre over sult. Ikke en gang min mand, der elles har temmeligt forfinede smagsløg, bemærkede nogen smagsforskel. Jeg forestiller mig egentligt, at denne sauce bliver min genvej til andre retter som f. eks. lasagne og italienske kødboller i tomatsauce.

NEM_Thai_KarryI anden testfamilie serverer Henriette Hansen Beauvais Nem Thai Karry

– Vi er meget glade for asiatisk inspirerede retter, gerne med smagen af Thailand. Derfor lægger vi gerne smagsløg til en test af Nem Thai karry. Min udfordring er nemlig, at jeg ikke altid har de forskellige ingredienser i huset, når lysten til thaimad melder sig. Vi var fire omkring middagsbordet, og jeg lavede to forskellige retter af samme grundsauce. Min nye livret er laks i karrysauce sammen med en masse forskellige grøntsager. Mine to døtre og min mand var mere til ”plain” kylling i thai karry med vilde ris, og det var jo nemt at efterkomme det ønske. Nem aftensmad, der stort set er hjemmelavet, som vi bedst kan lide det.

I tredje testfamilie er der Beauvais Nem Klassisk karry på menuen og det er Helle Bang der svinger grydeskeen

– Jeg lagde ud med at lave en helt klassisk kylling i karry. Med lagde ud mener jeg, at Nem Klassisk karry kan varieres og at den danner en rigtig god grundsauce for alverdens fyld – det kunne for eksempel være kødboller, fisk eller en gryderet udelukkende med friske grøntsager. Jeg forsøger at snige nogle kødløse dage ind i hver uges middagsplanlægning. Det kan man sagtens, selv om mine børn er ret glade for kød, specielt hvis man kan kamuflerer grøntsagerne i en lækker sauce.