Musik i lange baner

14
Beautiful young family at summer music festival

Danmark er et festivalland, og i de senere år er udbuddet af god musik og fest i gaden vokset betragteligt. Overalt i Danmark kan selv den mindste flække efterhånden byde publikum velkommen til en festival med masser af gode musikoplevelser. Nogle festivaler strækker sig over en uge, andre er blot en intensiv dag eller weekend i musikkens tegn.

Familieudflugt

Mange familier har fået øje på, at det er rigtigt sjovt og hyggeligt, at kombinere ferielivet med at høre en masse god musik. Samtidig får man også introduceret ungerne til en musikkultur som er både farverig og nuanceret. Om man er til den folkelige og primitive udgave, hvor man slår teltet op og lader skægget gro, eller om man foretrækker at medbringe en campingvogn eller noget helt tredje, er en temperamentssag. Børn og unge finder hurtigt hinanden og nye venskaber opstår på tværs af landet.

Her finder du en oversigt over nogle af de familievenlige festivaler:

Rock Under Broen i Middelfart

Finder sted: 10. juni

Rock Under Broen skriver sig tilbage i festival-historien til 1989, hvor Bent Ove Hansen, en lokalpatriot i Middelfart, fik opfyldt et af sine allerstørste ønsker; nemlig at lave en friluftskoncert på de smukke arealer under den nye Lillebæltsbro, alt sammen til glæde for det lokale foreningsliv. Også i år glæder Rock Under Broen sig til at byde jer og de mange tusinder andre velkommen til Danmarks fedeste endags-festival.

Tinderbox i Odense

Finder sted: 22.-24. juni

Tinderbox er et brag af en festival, hvor op imod 40.000 mennesker fester igennem i smukke omgivelser Tusindårsskoven. Børn og unge er meget velkomne på Tinderbox, og er man under 12 år, er det gratis at komme ind ifølge med en betalende voksen.

Vig Festival

Finder sted: 6.-8. juli

Vig Festival er en fest for hele familien. Her er hyggelig stemning, musik, afslapning, underholdning og samvær på tværs af generationer.

På Vig Festival er det vigtigt, at der ikke kun er underholdning for de voksne, men også for børnene. I Viggos Grønne Verden har børnene deres egen scene som byder på masser af underholdning og sjov for børn og barnlige sjæle. I Viggos Grønne Verden kan børnene bruge mange timer på alle de forskellige aktiviteter, som er til stor fornøjelse for børn i alle aldre.

Samsø Festival

Finder sted 19.-22. juli

Udover den gode musik satser Samsø Festivalen på, at være Danmarks hyggeligste festival. Børn under 13 år har gratis adgang ifølge med en voksen. Ligeledes er der camps med såkaldte stillezoner.

Samsø Festivalen afholdes tæt på den skønne badestrand i Strandskoven ved Ballen, så husk at pakke badetøjet.

Langelandsfestivalen

Finder sted 22.-29. juli

Langelandsfestivalen er en ”100 % familiefestival” fuld af musik og hygge. Her er blandt andet Børneland, som fylder mere end fire fodboldbaner, hvor børnene kan fornøje sig med masser af sjove aktiviteter og også finde nye hyggelige legekammerater. De mange børn og familier giver festivalen en hel speciel stemning.

Ringsted Festival

Finder sted: 3.-5. august

Ringsted Festival er indbegrebet af smukke omgivelser, kærlig stemning og sublime koncertoplevelser. Festivalen ligger gemt mellem hundredvis af gamle træer, som lyses op af kulørte lamper i massevis og de fem fantastiske og specielle scener. Der er børneland til de livlige unger.

Kalundborg Rocker

Finder sted: 11.-12- august

Kalundborg Rocker er en hyggelig familiefestival på Vestsjælland. Hvert år i august spiller de største danske musikere og bands på scenen på flotte Gisseløre – lige ud til vandet ved Kalundborg Fjord.

Børn på eller under 12 år kommer gratis ind og der findes hvert år et stort og sikkert legeområde.

På pladsen er der gode muligheder for at finde mad og drikke. Lokale sportsforeninger – der arrangerer festivalen­ – sælger lækre hjemmelavede burgere, sandwiches mv. til meget fair priser. Også lokale café’er og restauranter har opsat telte, hvor det er muligt at købe god mad.

Det er med andre ord en festival for hele familien.

Tips til en vellykket festival:

På de børnevenlige festivaler, er det en god idé, at medbringe et godt vatteret tæppe, hvor familien kan slå lejr under koncerterne. Så kan både voksne og børn snuppe et velfortjent hvil i dansetrætte ben.

Regntøj er nok det sidste man har lyst til at pakke ned i festivaltasken. Men gør det alligevel, så ikke oplevelsen bliver spoleret, fordi der kommer en byge, man ikke er forberedt på. Der er også noget triumferende skønt i, at pakke det ud igen uden det har været i brug.

Pas på hørelsen og husk, at høj musik i længere tid kan skade hørelsen permanent. Derfor er det en god idé at få pakket høreværn til børnene, når I skal afsted til en musikfestival fuld af god musik.