Mørdejskager til påske

91

Dette skal du bruge til 10 portioner 

4 1/4 dl hvedemel

 50 g malede mandler

 2 dl Dansukker Brun Farin

 1 spsk. vaniljesukker

 1 æg

 150 g blødt smør eller margarine

Fyld

 200 g chokolade af høj kvalitet, hvid eller lys

 50 g smør eller margarine

 

Pynt

 5 dl Dansukker Flormelis

 1 spsk. flydende margarine eller olie

 2 spsk. vand, saft eller juice

Sådan gør du:

Rør alle ingredienserne til dejen godt sammen. Læg dejen i en plasticpose, og lad den hvile i køleskabet i mindst 30 minutter. Rul dejen ud i 2-3 mm tykkelse på et melet bord. Udstik kager ved hjælp af en skabelon. Læg kagerne på en bageplade med bagepapir, og bag dem midt i ovnen ved 175 °C i ca. 15 minutter. Lad kagerne køle af på en rist.

Smelt fedtstoffet i en gryde. Bræk chokoladen i stykker, og læg den ned i det smeltede fedtstof. Smelt chokoladen ved svag varme. Lad blandingen afkøle i en time, før chokoladen piskes kraftigt med en håndmikser. Fordel fyldet på halvdelen af kagerne. Læg en kage ovenpå. Bland ingredienserne til glasuren sammen.

Pynt kagerne. Brug din fantasi!

Tip!

Kagerne kan også anvendes enkeltvis uden fyld. Lav et hul i nogle af dem, og brug dem som pynt på birke grene.