Pages Navigation Menu

Mørbrad serveret med bagte rødbeder og kartofler

Mørbrad serveret med bagte rødbeder og kartofler

Til 4 personer:

Mørbrad med grov sennep og øl

550 g svinemørbrad

3 spsk. grov sennep, med sennepskorn i

1 tsk. flydende honning

½ dl bock øl

12 enebær

Et lille bundt frisk estragon

Flagesalt og friskkværnet sort peber

Bland sennep med honning, øl, knuste enebær, finthakket estragon, salt og peber. Kom det i en frysepose sammen med mørbraden og massér kødet godt ind i marinaden. Lad mørbraden trække i 4-5 timer. Skær den derefter i bøffer som steges på pande til de er svagt rosa inden i, og gyldne og sprøde uden på. Servér mørbradbøfferne med bagte marinerede rødbeder samt brasede eller kogte kartofler.

Bagte marinerede rødbeder med persille og forårsløg

600 g rødbeder

Koldpresset jomfruolivenolie

Flagesalt og friskkværnet sort peber

6 spsk. balsamicoeddike

1-2 spsk. flydende honning

6 forårsløg

Et bundt bredbladet persille

Skræl rødbederne og skær dem i både. Vend dem med olie, salt og peber og bag dem i ovnen i 30 minutter ved 200 grader, i et ovnfast fad, foret med bagepapir. Vend de varme færdige rødbeder med balsamico rørt med honning. Hak persille og forårsløg, og vend det sammen med rødbederne, der serveres til den stegte mørbrad, sammen med kogte eller brasede kartofler.