Pages Navigation Menu

Modermærkekræft opdages oftere i en tidlig fase

Modermærkekræft opdages oftere i en tidlig fase

Modermærkekræft opdages oftere i en tidlig fase

Forekomsten af modermærkekræft er mere end fordoblet i Danmark de seneste 23 år, og særligt de danske kvinder er hårdt ramt af sygdommen.

Det er en tendens, som ses i mange lande verden over og hænger tæt sammen med vores dyrkning af sol og solarier. Men samtidig er der også flere, der overlever sygdommen.

I øjeblikket er der hvert år knap 2.000 danskere, der får modermærkekræft – også kaldet malignt melanom, som nu er den mest almindelige kræftform blandt unge kvinder, og den næstmest almindelige kræftform blandt unge mænd.

 

Bedre overlevelse

Den gode nyhed er dog, at langt flere tilfælde af modermærkekræft opdages tidligt – og at overlevelsen efter modermærkekræft er forbedret.

Årsagen til den bedre overlevelse skal ikke kun findes i bedre behandling. Forskere i Kræftens Bekæmpelse har set på samtlige af de godt 27.000 tilfælde af modermærkekræft, som blev konstateret i Danmark i perioden 1989-2011, og den viser, at sygdommen i dag oftere opdages tidligt, og det gør den nemmere at behandle med et godt resultat.

Kilde Cancer.dk

Følg os på Facebook og Instagram