Pages Navigation Menu

Miljøvenlig rengøring

Miljøvenlig rengøring

Rengøring komme vi desværre ikke uden om, heller ikke selv om efterårets mørke er kommet snigende, og gør det sværere at se støv og smuds. Vi kommer heller ikke uden om, at der findes redskaber til rengøringen, der er mere miljøvenlige end andre.

Af Henriette Rosenthal Muld

“Her kommer mutter med kost og spand, med skrubbe og klude og sæbevand”, sang Raquel Rastenni lystigt i 1960, og heldigvis behøver det heller ikke, at være en sur pligt at gøre rent – slet ikke hvis man har det rigtige udstyr. Det har Vileda siden 1948 sørget for, at vi har. Det begyndte, i sin tid, med en vinduesklud, men i dag findes der et større sortiment af rengøringsartikler, der giver os en nemmere hverdag – og som samtidig skåner miljøet.

Biologisk nedbrydelig klud

Ved du for eksempel, at Vileda Wettex rengøringsklud er et 100 % naturligt produkt, som er produceret af bomuld og cellulose? Cellulosen er en træmasse, som kommer udelukkende fra FCS certificerede svenske skove. Bomulden er genanvendt overskudsbomuld fra spinderier.

Vileda Wettex er ikke en engangsklud, og den kan sagtens vaskes i vaskemaskinen, og anvendes igen og igen. Når den ikke kan mere, kan du komme den på din kompostbunke eller i affaldsspanden med bioaffald. Både Vileda Wettex og Vileda Soft er produceret af samme miljøvenlige materiale.

Du også kan bruge kluden til at så karse på. Læg kluden på en tallerken og strø karsefrø på kluden. Hæld vand på kluden og sørg for at den holdes fugtig, så har du karse til din frokost.

Bæredygtighed og hensyn til miljøet

Plastik er et materiale, som er særdeles velegnet til mange ting deriblandt rengøringsspande. Det er desværre også et lidt udskældt materiale, fordi naturen flyder med plastikaffald, som faktisk kan bruges igen, hvis det havner i den rigtige affaldsspand, som de fleste af os efterhånden har fået. Derfor er Vileda UltraMax moppespande produceret af genbrugsplast – og skåner derved miljøet.

Det er ikke kun genanvendelse af plastik og naturlige materialer der er med til at tegne et billede af bæredygtighed og miljøhensyn, hvilket er vigtige punkter på Viledas dagsorden.

Derfor gør Vileda alt for, at undgå at bruge skadelige stoffer i hele produktionsprocessen, ligesom rengøringsartiklerne transporteres kortest muligt, da transport også er en vigtig faktor i det store miljøregnskab.

Al emballage er designet til at være helt genanvendelig, og hele tiden optimeres brugen af ​​genbrugsmateriale. Derfor er al emballage lavet af 60 – 99 % genanvendt papiraffald.

http://www.vileda.com/dk kan du læse mere om rengøringsartiklerne, som gør det lettere at gøre rent – og så er der bedre tid til alt det, som er sjovere end at skure og skrubbe.

 

 

Følg os på Facebook og Instagram