Pages Navigation Menu

Lyserød prinsesselagkage

Lyserød prinsesselagkage

Ingredienser

Tærtebund

4 æg

2 dl Dansukker Sukker

1 dl hvedemel

1 dl kartoffelmel

2 tsk bagepulver

2 tsk Dansukker Vaniljesukker

Vaniljecreme

2 dl mælk

2 æggeblommer (pasteuriserede)

1/2 dl Dansukker Lys Sirup

1 spsk kartoffelmel

1 spsk Dansukker Vaniljesukker Fairtrade

4 1/2 dl piskefløde

Jordbærsyltetøj

Pynt

500 g mandelmasse

3 dl Dansukker Flormelis

Frugtfarve

1/2 dl Dansukker Lys Sirup

Stil ovnen på 175 °C. En rund form (ca. 22 cm i diameter) smøres og drysses med rasp.

Pisk æg og sukker, til det er luftigt. Bland hvedemel og kartoffelmel med bagepulver og vaniljesukker. Vend blandingen ned i æggemassen. Hæld dejen op i formen. Stil formen på en rist nederst i ovnen, og bag tærtebunden i ca. 40 minutter. Lad tærtebunden hvile i formen i fem minutter. Vend den ud på en rist, og lad den køle af.

Pisk mælk, æggeblommer, lys sirup og kartoffelmel til vaniljecremen sammen i en rustfri kasserolle. Lad blandingen småkoge, indtil cremen er blevet tyk. Tilsæt vaniljesukker. Lad cremen køle af.

Pisk fløden, og bland den i den kolde vaniljecreme. Del tærtebunden i tre bunde. Fordel syltetøjet på to af bundene. Fordel halvdelen af vaniljecremen på de to bunde. Læg bundene sammen. Fordel til sidst resten af vaniljecremen oven på og rundt om tærten. Læg det meste af vaniljecremen midt på bunden, så tærten bliver “bulet”.

Bland mandelmassen med flormelis, frugtfarve og lys sirup.

Rul mandelmassen ud mellem plastfolie til en tynd, rund plade, der kan dække hele tærten. Læg denne plade over tærten. Drys prinsessetærten med flormelis. Pynt med kronerne.

Følg os på Facebook og Instagram