Pages Navigation Menu

Lys til alle stemninger

Lys til alle stemninger

(annonce) Styr hjemmets lyssætning ved hjælp af app eller fjernbetjening.

Af Henriette Rosenthal Muld

Lys i mange farver og endda rigeligt af det. Det er, hvad man får, når man installerer Philips Hue i sit hjem – og nej, det er ikke en hovedbeklædning, men et styrtende intelligent lysstyringssystem der er tale om. Det er simpelt, forstået sådan at det er nemt at installere og bruge, men også ret så avanceret fordi det kan indstilles til et utal af varierede lystyrker og -farver.

Annette og Martin Nielsen har for længst installeret Philips Hue i deres hjem, og er vilde med hvor nemt man kan skifte lyset i de forskellige rum afhængigt af, hvem der opholder sig i dem.

– Vi startede med at købe et startsæt, hvor man får en bro – det er den man tilslutter til sin router – og tre lyskilder. Det var nemt at tilslutte, og så er man i gang. Vi startede med at navngive vores forskellige lamper med de smarte pærer i, for så er det let at styre, hvilke lamper der skal lyse hvornår, og med hvilken type lys. Vi bruger både timerfunktionen, men vi styrer også meget ofte lyset via app´en. Hvis vi er på besøg hos venner, og det trækker ud så det, i mellemtiden, er blevet mørkt, tænder jeg lyset via app´en, og sørger for at en af lamper har et blåligt lys og en anden et gulligt. Udefra vil det se ud, som om vi er hjemme, og at fjernsynet er tændt. På den måde virker lyset præventivt i forhold til indbrud. Når vi kommer hjem og nærmer os hoveddøren, tænder lyset også automatisk. Man kan indstille systemet til, at når telefonen med app´en er så tæt på, at den fanger forbindelse til vore trådløse router, så tændes lamperne automatisk. Det er også smart, at man kan lysdæmpe hver enkelt lampe, så den giver det rigtige lys til enhver situation.

Når familien ser fjernsyn i stuen er lyset for det meste dæmpet. Hvis jeg så har lyst til at læse en bog i stedet for at se med, så skifter jeg lysstyrke- og farve i min læselampe, så den afgiver ekstra-hvidt lys, så jeg ikke behøver at anstrenge mine øjne, mens lyset i resten af stuen forbliver mere afdæmpet, fortæller Martin.

Til ammetid og natteroderi

Når de små skal pusles og ammes om natten, er det bedst at det foregår i dæmpet belysning – i hvert tilfælde hvis man er glad for, at få så meget nattesøvn som muligt med en baby i huset. Med Philip Hue dæmper man lyset til de rolige stunder og når den lille, i de vågne dagtimer, har brug for godt lys at lege i, skruer man op for lysstyrken i den samme lampe, der et for et øjeblik siden fungerede som vågelampe.

Blid opvågning

I den mørke tid hvor det er ekstra svært at få øjne om morgenen, kan man ”bede” soveværelsets lamper om en hjælpende hånd, i form af ”wake up-light”. Man indstiller bare timeren til langsomt at øge lyset i soveværelset, når tiden til at stå op nærmer sig – og i den mørke tid, er det rart med lidt ekstra lys at stå op til.

Læs mere på www.meethue.com

 

Følg os på Facebook og Instagram