Pages Navigation Menu

Leg og udfordringer i trætoppene

Leg og udfordringer i trætoppene

Fire drenge og en lille pige i alderen 4-13 år tilbragte fire hæsblæsende og sjove timer i Klatreskoven som ligger ved Carlsberg i København.

Det var et par spændte mødre, der havde planlagt at overraske drengene med udflugten, og det viste sig hurtigt at blive en stor succes

– Vi blev mødt af instruktøren Janus, der gav sig god tid og havde stor tålmodighed med vores fire utålmodige drenge, der havde lidt svært ved at høre efter da han fortalte om sikkerheden, som han pointerede kraftigt var meget vigtigt når man skulle til at klatre i op til 15 meters højde. Vi fik forklaret, at man ikke måtte stå mere end tre ad gangen på de forskellige plateauer. Børnene blev også undervist i, hvordan man sikrede sig med karabinhager og i hvordan man kun måtte tage en af sikkerhedslinen af ad gangen, så man var sikker på at den anden holdt fast uanset hvad. Instruktøren Janus understregede, at det er vigtigt at tage hensyn til hinanden og de andre der klatrer og hvis man har brug for hjælp, råber man ”instruktør” så kommer de løbende og hjælper en videre. Vi havde fire fantastiske timer i den skønne natur og fik masser af frisk luft. Ungerne fik virkeligt brugt deres kræfter og overskredet et par grænser oppe i højden.

Ved siden af klatrebanerne i trætoppene, er der en stor åben legeplads med parkourbaner, skaterramper, og hængekøjer, hvor ungerne kan lege når de skal bruge en pause fra klatringen. Her er også lavet områder hvor den medbragte frokost kan indtages.

I Klatreskoven som både findes i København og i Roskilde kan man komme højt til vejrs. Der er sjov og udfordringer til alle aldersklasser, og selv børn helt ned til treårs alderen kan være med.

Der findes baner i fem sværhedsgrader: gul, grøn, blå, rød og sort. Afhængigt af alder og hvor modig man føler sig, kan man selv vælge hvilken bane, man har lyst til at starte på – man har tre timer på banerne, så man har lov til at starte forsigtigt, og måske bliver man overrasket over sig selv, når man med røde kinder og et jubelbrøl forcerer den sværeste, nemlig sort bane.

Læs mere og book en sjov oplevelse på www.klatreskoven.dk