Pages Navigation Menu

Laks med ovnbagt fennikel og kold tomatsovs

Laks med ovnbagt fennikel og kold tomatsovs

Personer: 4

Tomatsovs

1 mellemstor renset rød peberfrugt

½ skrællet agurk

1 dåse flåede hakkede tomater

2 tsk. olie

1 tsk. karry

1 spsk. kapers (kan udelades)

1 fed presset hvidløg

½ tsk. fint salt

Peber

Fintklippet purløg som pynt

Fennikel

4 mellemstore rensede fennikelknolde (ca. 550 g)

2 tsk. olie

1 fed presset hvidløg

½ tsk. fint salt

Laksefilter

2 pakker laksefileter (450 g)

1 tsk. dijonsennep

½ dl citronsaft

½ tsk. fint salt

Tilbehør

1 kg små kartofler med skræl

½ tsk. fint salt – til kogning

Tilberedning

Start med tomatsovsen, da den skal afkøles. Skrab kernerne ud af peberfrugt og agurk og skær dem i terninger. Damp dem møre sammen med de flåede tomater i en gryde ca. 10 min. under låg. Afkøl blandingen og blend den. Rør olie, karry, kapers og hvidløg i, og smag til med ½ tsk. fint salt og peber. Pynt med purløg ved serveringen. Skær de 4 fennikelknolde i 6-8 både hver. Pensl dem med olie, hvidløg og krydr dem med ½ tsk. fint salt. Pak dem i bagepapir og bag dem ved 180° til de er helt møre, ca. 45-50 min. Rør sennep og friskpresset citron godt sammen og pensl laksefileterne med blandingen. Dæk herefter laksen til med plastfolie og sæt dem i køleskabet i ca. 10 min. Læg derefter laksen på en bageplade med bagepapir, sæt dem i den forvarmede ovn og bag dem sammen med fennikel de sidste ca. 20 min., alt efter tykkelse og eget ønske om let dampet eller mere grillet laksekød. Kartoflerne koges i vand tilsat ½ tsk. fint salt ca. 15-20 min. Laksefileterne serveres med de bagte fennikelknolde, kold tomatsovs og kogte kartofler.