Pages Navigation Menu

Lakridskaramel med mandel

Lakridskaramel med mandel

1 lille plade

Ingredienser

3 dl Dansukker Sukker

1 dl Dansukker Lys Sirup

2 dl piskefløde

2 dl hakkede mandler

1 dl knust Tyrkisk Peber

Rør sukker, sirup og piskefløde sammen i en tykbundet kasserolle, og lad det koge op. Rør rundt af og til. Skru ned for varmen, og lad det simre i ca. 20-30 minutter (134 °C), til blandingen er blevet sej. Du kan også lave kugletesten.

Hak mandlerne, og knus Tyrkisk Peber imens, og læg halvdelen på en plade beklædt med bagepapir. Når karamellen er klar, blandes den sidste portion mandler og Tyrkisk Peber i, og det hældes over pladen. Lad det køle af ved stuetemperatur. Bryd karamellem i mindre stykker, og opbevar dem i et glas med mellemlægspapir mellem hvert lag, så de ikke hænger sammen.

Tip!

Hvis blandingen bliver for hård, mens du trækker, kan den kommes kortvarigt i mikrobølgeovnen.