Pages Navigation Menu

Lækre opskrifter på syltetøj og marmelade

Lækre opskrifter på syltetøj og marmelade

Grundopskrift på syltetøj

Ingredienser

2 l bær

1 kg Dansukker Syltesukker

Mindre mængde syltetøj

500 g bær

3 dl Dansukker Syltesukker

Mindre sødt syltetøj

4 l bær

1 kg Dansukker Syltesukker

OBS! Her kan det være nødvendigt at forlænge kogetiden.

Sådan gør du:

Skyl og rens bærrene. Bland bær (store bær deles) og syltesukker i en gryde, og lad det koge i 3-10 minutter alt afhængig af bærtype. Syltetøjet må ikke blive for fast, men heller ikke for flydende. Skum omhyggeligt, og hæld syltetøjet på varme, grundigt rengjorte glas. Luk glassene tæt, og opbevar dem køligt.

 

Jordbærsyltetøj

En lækker jordbærsyltetøj, er perfekt til rundstykkerne, i yoghurten eller på en pandekage.

Ingredienser

2 l jordbær

1 kg Dansukker Syltesukker

Sådan gør du:

Rens og skyl bærrene. Skær dem i skiver eller blend dem. Hæld bærrene i en gryde sammen med syltesukker og kog i 2 minutter. Tag gryden af varmen og skum syltetøjet godt. Hæld det op på varme, rengjorte glas og luk ordentlig til. Opbevares køligt.

 

Hindbær-, lime og lakridssyltetøj

Hindbær og lakrids er en vellykket smagskombination. Hvis man tilsætter lime, fås en perfekt marmeladesmag. Hindbær-, lime- og lakridsmarmeladen gør sig godt på pandekagebuffeten og til smagfulde oste, eller hvorfor ikke som pålæg på din morgenmad?

 

 

Ingredienser

500 g hindbær

250 g Dansukker Syltesukker

Saften af 1/2 lime, usprøjtet

1 tsk. lakridspulver

Sådan gør du:

Skyl hindbærrene, og kom dem i en gryde sammen med syltesukker, limesaft og lakridspulver. Kog det i 6–7 minutter. Skum godt af, og kom syltetøjet på varme, skoldede glas. Luk dem helt til og opbevar dem køligt.