Kuglekage

Ingredienser

4 æg, 2 dl Dansukker Sukker, 1 dl kartoffelmel, 1 dl hvedemel, 2 tsk. vaniljesukker, 2 tsk. bagepulver.

Vaniljecreme

1 æg, 2 dl mælk, 1 spsk. kartoffelmel, 1/2 dl piskefløde, 3/4 dl Dansukker Flormelis, 1 spsk. vaniljesukker.

 

Fyld

4 blade husblas, vaniljecreme, 3 dl piskefløde.

Pynt

300 g mandelmasse, 2 dl Dansukker Flormelis, rød frugtfarve.

En rund form (ca. 26 cm i diameter) smøres og drysses med rasp.

Pisk æg og sukker let og luftigt. Bland de øvrige ingredienser, og vend dem ned i massen. Hæld dejen i formen og sæt den nederst i ovnen i 175 °C i ca. 40 minutter. Vend kagen ud på en rist, og lad den køle af. Del kagen i tre bunde.

Læg husblassen i blød i rigeligt vand. Rør ingredienserne til vaniljecremen sammen i en kasserolle, og lad den simre under omrøring, til cremen tykner. Tag husblassen op af vandet, og rør den ud i den varme creme. Stil den til side, så den kan køle af. Pisk fløden til fast skum, og vend den i cremen, når den er kølet af.

Kom en tredjedel af cremen på den ene bund, mere midtpå end ude ved siderne. Læg den anden bund på, og kom også vaniljecreme på denne. Læg den sidste bund på, og kom resten af vaniljecremen på den, også på siderne af kagen. Læg det meste af vaniljecremen midt på bunden, så kagen bliver “bulet” på midten.

Bland flormelis i mandelmassen. Farv den rød. Rul mandelmassen tyndt ud mellem to stykker bagepapir. Dæk kagen med mandelmassen. Tryk til ved siderne, og skær den overflødige mandelmasse af.