Krydret tomatsuppe med kidneybønner og basilikumolie

Er du også vild med krydrede supper, der giver varmen i det kolde vinter vejr? Her er vores opskrift på krydret tomatsuppe med kidneybønner og basilikumolie.

Det skal du bruge til krydret tomatsuppe (4 pers.)

  • 2 dåser kidneybønner
  • 1 mellemstort løg
  • ½ lille hvidkål (ca. 300 g renset vægt)
  • 500 g kartofler
  • 1 mellemstor rød peberfrugt
  • 1 spsk. rapsolie
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 ¼ liter grøntsagsbouillon (vand + terning)
  • 2 tsk. paprika
  • ½ tsk. stødt chili
  • 1 tsk. fint salt
  • Basilikumolie
  • 2 spsk. rapsolie
  • 2 bundt basilikum

Tilbehør

  • 2 fuldkornspitabrød (ca. 100 g)

Sådan gør du:

Hæld kidneybønner i en si, skyl dem med koldt vand og kom dem i en skål.

Skyl og rens grøntsagerne og skræl kartoflerne. Snit løget og hvidkålen fint, skær kartoflerne og peberfrugten i tern.

Svits løget og hvidkål i olien, tilsæt kartofler, peberfrugt og bouillon og lad suppen koge 15-20 minutter derefter smag til med ½ tsk. fint salt. Kom kidneybønnerne i suppen.
Basilikum olie:
Hak basilikum meget fint og bland med 2 spsk. olie.

Dryp basilikumolien i suppen og server med lunt fuldkornspitabrød.

Så er den Krydret tomatsuppe klar til servering, Velbekomme 🙂

Se andre opskrifter her.