Pages Navigation Menu

Kommenskranse

Kommenskranse

24 stk.

 

Ingredienser

50 g gær

100 g margarine

5 dl vand

½ dl Dansukker Lys Sirup

1 tsk. salt

1 dl sesamfrø

1 dl knust boghvede

3 dl revet cheddarost

1 spsk. stødt kommen

Ca. 13 dl sigtemel

Pensling

1 æg

Hel kommen

Havsalt

Sådan gør du

Smuldr gæren i en skål. Smelt margarinen i en gryde på komfuret. Tilsæt vandet, og varm op til 37°C. Hæld det over gæren og rør, indtil gæren er opløst. Tilsæt sirup, salt, sesamfrø, ost og kommen. Arbejd derefter melet ind i dejen, til den slipper skålens kanter. Lad dejen hæve under et klæde i 30 minutter. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den, til den er smidig. Del dejen i to lige store dele, som formes til stænger. Skær hver stang i 12 stykker, og tril hvert stykke til en stang på ca. 60 cm. Læg hver stang dobbelt, og sno den, inden den formes til en krans. Læg kransene på en plade med bagepapir. Lad brødene hæve i 30 minutter. Pensl kransene med sammenpisket æg, og drys med kommen og havsalt. Bages midt i ovnen ved 250°C i ca. 10 minutter. Lad bollerne køle af på en rist under et klæde.

Følg os på Facebook og Instagram