Klassisk torskefilet

Personer: 4

1 fersk hel torskefilet 5-600 g Beregn 200 gr. pr. person

½ liter fiskefond

2 dl. hvidvin

½ bundt timiankviste

½ bundt dild Smeltet smør til pensling

Salt og peber

Tilberedning

Torskefileten lægges i et smørsmurt ildfast fad sammen med hvidvin og fiskefond. Pensl torskefileten med smeltet smør, salt og peber, timiankviste og dildkviste og læg folie hen over fadet. Der skal hældes væske hen over torsken jævnligt ellers bliver der kun smag på den ene side. Ovnen skal stå på 200 grader. Hvor længe afhænger af størrelsen. Denne størrelse skal have ca. 10 min. Pak fadet ind i folie og stil det lunt ved komfuret, mens du laver saucen. Si fonden, denne bruges til sennepssauce. Torskefileten anrettes på et fad, overhældes med fond, så torsken holder sig varm. Sæt torskefileten på bordet. Sæt alt tilbehøret i skåle rundt om fadet med torsk og så er menuen klar! Tips I stedet for fersk hel torskefilet kan der bruges fersk hel laksefilet