Pages Navigation Menu

Katteliv

Katteliv

Et frit liv, hvor den kan komme og gå som det passer den. Et liv hvor der er mad, læ og hjælp, hvis den kommer til skade. Sådan er det gode katteliv – uanset om katten har en ejer eller ej.

Det kræver nogle overvejelser, inden man anskaffer sig en kat, for selvom katte er meget selvstændige dyr, kræver de en del af deres ejer. Det kræver både tid, penge og energi at have kat.

Selvom en kat ikke er et flokdyr, er den social og knytter den sig stærkt til sin ejer. Derfor kræver at man har tid til at aktivere og snakke med sin kat, hvis man har besluttet sig for at indlemme en kat i familien.

Husk at en kattekilling skal være 12 uger, før den kan blive taget fra sin mor.

Killinger har brug for deres mor og hendes mælk for at kunne klare sig senere i livet. Desuden er det først når killingen bliver 12 uger, at den har lært nok af sin mor og sine kuldsøskende til, at den kan stå på egne ben i et nyt hjem.

Dyrenes beskyttelse anbefaler, at du anskaffer dig to killinger fra samme kuld. Derved vil omvæltningen for killingerne ikke være så stor, når de bliver taget fra deres mor, og killingerne vil få stor glæde af hinanden både på kort og langt sigt, og glade familiedyr giver glade ejere.

Kilde: Dyrenes beskyttelse

Følg os på Facebook og Instagram