Pages Navigation Menu

Kartoffelsalat med æg, grønt og hytteost

Kartoffelsalat med æg, grønt og hytteost

Personer: 4

Kartoffelsalat
650 g små kartofler med skræl
200 g haricots verts (fra frost)
1½ tsk. fint salt til kogning
4 æg
1 mellemstort rødløg
1 mellemstort æble, gerne rødt
1 lille agurk
25 g græskarkerner

Dressing af hytteost
400 g hytteost
2 tsk. dijonsennep
1 bundt persille
½ tsk. fint salt
Peber

Tilbehør
4 mellemstore skiver fuldkornsrugbrød (ca. 200 g)

Tilberedning

Kog kartoflerne 15-20 minutter i vand tilsat 1 tsk. fint salt samt bønnerne i ca. 2-3 minutter i vand tilsat ½ tsk. fint salt og afkøl dem herefter. Kog æggene i 8 minutter og afkøl dem straks i koldt vand. Rens æblet og løget og skær dem i tern. Skær agurken i tern. Skær de afkølede kartofler i skiver, halver bønnerne og skær æg i store tern. Rist græskarkernerne på en tør pande. Fordel ingredienser lagvis i en skål og top med græskarkerner. Rør hytteost med dijonsennep og hakket persille. Smag dressingen til med ½ tsk. fint salt og peber. Fordel den herefter over salaten. Server med ristet fuldkornsrugbrød.