Karameliserede løg

Det skal du bruge (6 pers.)

12 små løg skrællet og halveret

Olivenolie til stegning

2 bakker champignon rensede

1 spsk. rørsukker

Salt og peber

½ bundt timian hakket, samt 1 spsk. smør

 

Sådan gør du:

Løgene steges på en pande med olivenolie med den flade side nedaf. Når løgene er

lysebrune, vendes de på panden. Når de er lysebrune på den anden side, vendes de en gang til med den flade side ned. Tilsæt rørsukker til løgene bliver karameliserede.

De tørre champignoner puttes nu på panden sammen med løgene med hovederne nedaf. Tilsæt timian. Tag panden af varmen og fjern halvdelen af løgene. Tilsæt salt og peber. Tilsæt 1 spsk. smør og lad det stege videre.

Hæld vinbondesaucen (se opskrift) ind over løg og champignon og lad den reducere ind til den er helt glat og den rette smag. Tilsæt de løg du tog fra, fordel løgskallerne og hæld resten af saucen ved. Servér straks. Meget velegnet til alt oksekød.